Свързани новини

27.09.2011 15:25

Арестуваха кандидат за кмет на Варна

Видян 1851 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Протестите в подкрепа на жителите на Катуница започнаха да излизат извън релси. Хиляди хора скочиха срещу цинизма на „Цар Киро“ в София, Бургас, Враца, Варна, Стара Загора, Перник, Благоевград, Плевен и Пазарджик.
Най-високо обаче бе напрежението в морската столица. Там полицията счупи глупомера със задна ножица, като арестува кандидат кмета от коалиция Варна утре – ВМРО-БНД, Новото време, Гергьовден и БНД Костадин Костадинов. Политикът бе решил да набере електорат като се включи в протестите, но за негово нещастие се озова в ареста за 24 часа. След това е бил освободен.
Иначе организиралите се през социалните мрежи предимно млади хора се събраха в понеделник в късния следобед пред Катедралата във Варна, като към тях се присъединиха и около 100 рокери и фенове на футболните клубове Спартак и Черно море.
В един момент групата от около 500 от общо 1000 души се насочи към ромския квартал на града Максуда. По пътя си тълпата счупи прозорците на домове и търговски обекти въпреки, че беше плътно следвана от полицаи. Ромите от своя страна се бяха въоръжили с подръчни материали – брадви, вили, лопати, сопи и ножове, за да се отбраняват, ако се наложи.
При протестите в града полицай беше ранен по главата. Униформеният служител е ударен с камък при опит да отблъсне тълпата. Той е отведен в Центъра за спешна медицинска помощ, няма опасност за живота му.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак