Свързани новини

24.11.2010 15:48

Акционер в Петрол недоволен от Агенцията по вписванията

Видян 2478 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кашата със съдебните хватки около управлението на Петрол холдинг бе приписана на Агенцията по вписванията. Според акционера Митко Събев компанията била ощетена от прекалена бързина при регистриране на промени в борда. Според него решението на Агенцията да изпълни категорично указание на Софийския градски съд било нарушение, понеже нямало практика да се издават удостоверения. Не се разбра обаче, ако това е законно, какъв проблем има.


Според Събев трябва да се иска оставката на новоназначения директор на Агенцията. Той посочи още, че  “фирма, финансирана от американската държава”  има вина за случилото се. На въпрос дали не е бил лично огорчен, за да се настрои против САЩ, Събев каза, че няма нищо срещу великата държава, но наистина тя му е отказала виза.


На пресконференцията беше представено решение без дата, подпис и печат на Варненския окръжен съд и по-специално на съдия Марин Маринов в подкрепа на твърденията, изнесени пред медиите.


Това е същият магистрат, към когото Инспекторатът на Висшия съдебен съвет отправи след своя проверка укор за противоречиви съдебни решения по казуса Петрол и за протакане.


Не беше изяснен и казусът с последната налична в търговския регистър информация за Петрол холдинг. Тя се основава на събрание от 20 декември миналата година. То е записано като провело се във Варна от 10 часа сутринта на тази дата.


Впоследствие се оказва, че акционер, който е подписан от някого като присъствал на сбирката, по същото време е бил във Виена. В мило писмо до съда месеци по-късно директор е написал, че поради досадна техническа грешка е станало недоразумение  –  събранието се било провело в София от 14 часа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак