17.09.2010 17:29

Тони Кръстев бил истинският бос на Петрол?

Видян 13734 пъти | Коментари 0
Гласували 9 рейтинг: 3.5556
много слаба слаба добра много добра страхотна

Адвокатът, който навремето измъкна легендарния БАНДЮГА от зората на демокрацията Митьо Шашмата след двугодишен престой в затвора, може да се окаже истинският бос на групировката около Митко Събев, ако се вярва на източници от бизнеса.
Стоян Кръстев, за когото се знае, че е юридически съветник на фирмите от структурата на Нафтекс и бившата Нефтинвестбанк, чиято нелека съдба подробно описахме в Супер 19’, участва заедно с Митко Събев в управителния съвет на Нафтекс България холдинг АД. Управител е и на фирмата Юрекс консулт АД, в която акционери са Митко Събев и Нафтекс България холдинг.


“Миналото е част от нас”! Знаменателна мъдрост на адвокат Стоян Кръстев в негово интервю за списание Тема. Юристът, който изключително много прилича визуално на генерал Любен Гоцев, сякаш му е син, е смятан за мозъка на многобройните фирми и сделки на групата около Митко Събев през годините. Върхът на кариерата му е, когато е юридически съветник и на купувача - Петрол, и на продавача – Истрокапитал, по сделката за придобиването на Евробанк. Бил е адвокат на Дару кар на собственика на фалиралата Банка за земеделски кредит и ексагент на ДС Атанас Тилев, на холдинг Доверие на бившите просюъзи, на източения до шушка комбинат Кремиковци.


“Този, който смята, че може да започне всичко отначало, просто се заблуждава”! Друга мъдрост на Кръстев от Тема. Дали предстоящото връщане на Петрол на мажоритарните собственици Денис Ершов и Александър мелник няма да накара човека, когото банкера Цветан Начев определи като “уреждач” да започне от нулата? Това е една от основните теми в юридическите среди в момента. Колегите на адвоката се шегуват, че всъщност за него няма проблем, тъй като преди да стане юрист, е актьор. И наистина, сам Кръстев признава, че е играл “неподвижно храстче”. Но не къде да е, а в Народния театър. Това вероятно му дава самочувствие за заклинанието:“Ако не бях адвокат, можех да си изкарвам прехраната на сцената”.


“Отрицателните герои най-лесно се запомнят”! Трета мъдрост на Тони Кръстев от неговата изповед Последния път когато... Авторът на някои от най-оплетените бизнес схеми в България обаче не се признава за лошия, не съжалява за нищо. И наистина, двамата със съпругата му не са спирали да помагат на българчета да намерят осиновители зад граница. За някои хора това е бизнес, а за други е призвание.


“Човек не може да избяга от себе си”! Четвърти постулат. Когато погледнел лицето си, което мнозина оприличават на онова на генерал Гоцев, лирическият герой се отдава на разсъждения: “Видях насреща най-големия си ласкател, за съжаление такъв, какъвто е - остаряващ и надебелял. По-важното е огледалото пред него да не е криво и да вижда насреща си това, което е, а не което иска. Купих Метаморфозите на Овидий и отново се убедих, че топлата вода е открита много, много отдавна. Човек трябва да се връща към изворите на знанието и мъдростта дори заради това, за да разбере колко е незначителен”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

стрелец