Свързани новини

07.11.2010 15:57

Дружество на Петрол с активи за милиони “продадено” за 1 лев

Видян 3271 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Девет дружества от групата на Петрол холдинг сменят собствениците си за МЕСЕЦ. Също като Кремиковци, едно от тях, наречено Вратцата, е “продадено” само за 1 лев, макар да има капитал 145 000 лв. и активи за милиони според оценките на експерти. Интересно е, че сделката става на 2 август, а купувачът, на който са прехвърлени дяловете е фирмата Еврокапитал – България.


Според справка в търговския регистър само за месец – от 28 юни до 2 август де юре са продадени цели 9 компании от групата. От тях 4 са фирмите, които де юре са купени от Еврокапитал – България като 3 от сделките са все на 2 август.


Въпросното дружество пък на 14 юли е продадено от Петрол Холдинг на Нафтекс Петрол. Пак Нафтекс Петрол купува де юре и Петрол Трейд.


Датата 28 юни е забележителна, понеже това е денят, в който се провежда Общо събрание на акционерите, което решава да назначи нов борд и изпълнителен директор на Петрол Холдинг. Въпросното решение, както вече многократно сме писали, е атакувано в съда. Както Софийския, така и Варненския съд отхвърлят жалбата. Но втория си променя мнението на другия ден. Очевидно, за да станат и последните менканици в групата.


Всичко би звучало добре, ако не ставаше въпрос за източване, както неведнъж твърдят мажоритарните собственици.


Повечето от прехвърлянията са отхвърлени или са на изчакване в Агенцията по вписванията. Тя стана арена на спор между мажоритарните собственици, които логично искат да си върнат управлението и техния миноритарен партньор Митко Събев.


Тази седмица се появи невиждано в журналистическата практика интервю със сянка в Труд. Целта му беше да изрази съчувствие към “репресирани” със заповед за работа служители на Агенцията по вписванията.


В. Дневник резюмира всичко като потвърждава всичко, написано от 19’ и Супер 19’ през последните дни: “Дисциплинарни санкции за системно неизпълнение на служебните задължения и необосновано забавяне на вписвания грозят 55 на брой служители на Агенцията по вписванията, които изпратиха сигнал до премиера Бойко Борисов, че шефката им - изпълнителният директор на институцията Виолета Николова, им е оказвала натиск да работят извънредно в почивни дни, за да впишат всички актове и заявления по партидата на "Петрол холдинг".


Това е установила проверка на Инспектората на министъра на правосъдието Маргарита Попова, разпоредена от заместник-министър Жанета Петрова по повод изнесени от част от ръководството на холдинга информации в медиите през втората половина на миналия месец.


Така сигналът на служителите на Агенцията по вписвания за натиск от шефа за вписване на актове по партидата на "Петрол холдинг" на практика се обърна срещу тях.


От 1 до 26 октомври 2010 г. по партидата на търговското дружество са постъпили общо 5 съдебни акта и 11 заявления. По актовете на съда произнасянето от страна на длъжностните лица по регистрацията следва да е незабавно според Закона за търговския регистър. По петте съдебни акта има забавяния между 6 и 13 дни, което е пряко нарушение на разпоредбите на закона", констатира Инспекторатът.


Според проверяващите забавянето се дължи на неефективна работа на длъжностните лица по регистрацията - именно тези, които са изпратили сигнала за натиск до Министерския съвет, както и на липсата на добра организация и ефективен контрол от страна на директора на дирекция "Длъжностни лица по регистрацията".


Оказва се, че това е втората проверка, която установява системност в неизпълнението на служебните задължения от страна на длъжностните лица по регистрацията и липсата на адекватен контрол от страна на директора на дирекция "Длъжностни лица по регистрацията". Затова са предприети действия за налагане на дисциплинарни санкции на провинилите се.


Твърденията на анонимни служители за оказван натиск от страна на изпълнителния директор Виолета Николова ръководството на Агенцията по вписванията счита за опит от страна на недобросъвестни служители да прикрият системно несправяне със служебните си задължения.”


Въпросът, който ние поставяме за пореден път като пишем за тази юридическа каша, забъркана и богато разкешена от когото трябва, е какво се случва или по-точно КАКВО ЩЕ ОСТАНЕ от една от най-големите български бизнесгрупи с международно участие и с нейните 6000 служители?! Защото това е Въпросът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог