Винаги има недоволни, когато има реформи в полза на хората, коментира той критиките към промените в конституцията.

Свързани новини

06.10.2023 10:48

Ако Тагарев изисква нещо от парламента, да си подава оставката веднага: Д. Пеевски

Видян 1272 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Ако Тагарев изисква нещо, трябва да си подаде оставката днес пред българския парламент веднага! Тагарев не може да изисква нищо от българския парламент, може да внесе, комисиите да го разгледат, това е законовия ред, и парламентът да прецени. Министрите не могат да изискват нищо от парламента.

Така депутатът от ДПС Делян Пеевски коментира искането на военния министър Тодор Тагарев депутатите да приемат по-бързо сделката за бронетранспортьорите "Страйкър".

Пеевски обясни, че може да иска оставката на министър, защото парламентът е избрал правителство. "Лично аз съм си дал вота за този кабинет и мога да поискам от името на нашата парламентарна група", заяви Пеевски. Но уточни, че трябва да види изявлението на Тагарев и ще го коментира по-късно.


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира:


"В момента всичко, което се е случило по отбраната, се е случило в парламента с нашите подписи. За страйкъри имаме много ясен график - декември месец да привършим процедурата, така, че да прави такива изказвания не му прави чест". Депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев обясни какво в изявлението на министъра е неприемливо:


"Проектът за страйкърите може да бъде завършен напълно във време до края на изтичане на офертата - 15 декември. Ако това правителство е поне толкова ефективно, колкото служебното, нещата могат да се случат напълно във време. Съжалявам, но няма как ние да действаме по такъв график, който само и само да позволи при предстоящото след две седмици посещение на министър Тагарев в Щатите да се снима с подписване".


"Народното събрание не може да бъде пришпорвано, а при гласуването на проекта за инвестиционен разход за купуване на бронетранспортьори Страйкър депутатите трябва да получат отговор на вече зададени въпроси.


Така депутатът от ППДБ Радослав Рибарски коментира призива на министъра на отбраната:


"Има си процеси, които трябва да бъдат спазени в Народното събрание, така че е хубаво този процес да си извърви пътя и да не се пришпорва, защото наистина ангажиментът на народните представители е да се преоборудва Българската армия, но това да не е в разрез и с Бюджета, който предстои да бъде гласуван, а и да бъдат адресирани всички въпроси, които бяха поставени в Комисия по отбрана. Някои от тях са изключително резонни".


Георги Свиленски от БСП обяви, че купуването на бронетранспортьори не е спешно и поиска оставката на министър Тагарев.


Свиленски призова ГЕРБ-СДС и ДПС да подкрепят при гласуване на вота на недоверие в петък:


"Нито е спешно, нито е належащо, нито е важно. Имат пълното основание в петък и Борисов, и Пеевски, и партиите, които представляват, да влязат в пленарна зала в петък и да гласуват оставката на правителството, включително и на Тагарев. Не защитава държавни интереси, защитава чужди интереси, които противоречат на здравия разум в България".


Винаги има недоволни, когато има реформи в полза на хората, коментира още Пеевски критиките към промените в конституцията.

Ние смятаме, че сме направили най-добрия проект за промени в Конституцията, който и ще гласуваме, допълни депутатът от ДПС.

Мандатът на главния прокурор остава само един за 5 години и това ще бъде променено между първо и второ четене, това е нашето изискване да подкрепим промените в Конституцията, категоричен бе Пеевски.

Той добави, че от ДПС не желаят да имат номинации за министри в кабинета на ротацията.
"Няма да участваме в това нещо", уточни още той.

Пеевски напомни, че след като ГЕРБ се оттеглиха от предложението за промяна на датата на националния празник от 3 март на 24 май, ДПС и ПП-ДБ нямат достатъчно гласови, за да прокарат подобна промяна.

Днес промените в конституцията няма да бъдат приети на първо четене, защото нямаме необходимите 180 гласа за това, обясни Пеевски.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

лъв