Специално за NOVA говори украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба

Свързани новини

06.07.2023 12:12

Ако сте благодарни на руската армия за независимостта, не означава, че векове наред сте длъжни да прощавате престъпленията, извършвани от нея: Кулеба

Видян 706 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Специално за NOVA говори украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба. Той коментира помощта, която България оказва на страната му както днес, така и в първите дни на войната. Той засегна и отношението на българите към Русия и руската армия - трябва ли векове по-късно да сме благодарни на руснаците и да пренебрегваме действията им днес.

„В момента, в който започна войната, буквално усетих какво огромно бреме се стовари върху плещите ми. Осъзнах, че трябва да се справя с предизвикателствата, пред които се изправя родината ми. Че трябва да направя всичко по силите ми – даже и повече, за да помогна Украйна да ги надживее и да излезе победител”, заяви първият дипломат на Киев пред NOVA.

„В първите часове и дни ти става ясно, че всичко опира до самия теб. Дори и някоя държава да иска да ти помогне, ще има нужда от време да изпрати тази помощ. Със задълбочаването на войната преживявахме и добри, и лоши моменти с различни страни. Мога да спомена Германия. Много дискусии мога да опиша с различни държави. С България имахме и добри, и лоши моменти”, посочи той.

„Ние преминаваме през етап, какъвто България е преживяла, борейки се за своята независимост, за свободата си. Аз съжалявам винаги, когато българи с проруски чувства не осъзнават това. Ако вие сте благодарни на руската армия, която ви е помогнала, за да извоювате независимостта и свободата си от поробителите, не означава, че векове наред сте длъжни да прощавате престъпленията, жестокостите, агресиите и окупациите, извършвани от нея. Не става така”, допълни Кулеба.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 06.07.2023 12:43

    жалка работа, докарали са се да очакват от малка България да ги спаси от новите супер оръжия на Русия, 350000 млади украинци са загинали в месомелачката, дечицата им си ги разфасоват за органи за пари, позор и гнус!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей