Свързани новини

18.09.2012 16:23

АФП: БГ е жертва на критиките към Румъния за Шенген

Видян 1376 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съмненията относно желанието на румънското правителство да спазва правовата държава принудиха кипърското председателство на ЕС да отмени среща, посветена на присъединяването й към Шенгенското пространство, съобщиха дипломатически източници в Брюксел.


"Присъединяването на Румъния и България в Шенгенското пространство беше единствената точка в дневния ред на срещата на вътрешните министри в сряда в Брюксел, но три страни - Германия, Холандия и Белгия, заявиха, че се противопоставят на присъединяването заради политическото положение в Румъния", заяви дипломатът.


"Дневният ред стана несъвместим, поради което нищо не оправдаваше пристигането на министрите", подчерта друг дипломат. Срещата на министрите на правосъдието, планирана за следващия ден, също е отменена.


Кипърското председателство е съобщило миналата седмица на делегациите за отмяната на двете срещи, но не беше информирало медиите. Дискусията за присъединяването на Румъния и България беше отложена за следващата среща на вътрешните министри на държавите членки на ЕС през октомври, но "въпросът още не е узрял и няма да бъде взето никакво решение до догодина", заяви дипломат, пожелал да остане анонимен.


Подкрепата за присъединяването на двете страни в рамките на Европейската комисия е все по-дискретна и вече никой не иска ускоряване на вземането на решение, допълни дипломатът. Присъединяването на България е свързано с това на Румъния и София следователно е жертва на критиките на държавите членки на Шенген към Букурещ, коментира Франс прес.



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни