Свързани новини

15.12.2016 17:36

Абе срещна Путин

Видян 1578 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Руският президент Владимир Путин и японският премиер Шиндзо Абе са обсъдили редица двустранни въпроси, включително мирния договор и съвместни икономически дейности по южните части на Курилските острови, предаде КРОСС.


„Двамата се обединиха около необходимостта да се възобновят замразените в предишни години контакти между двете страни, включително чрез армията и във формата "2 плюс 2" (Министерство на отбраната и Министерство на външните работи от всяка страна)", съобщи пред журналисти руският външен министър Сергей Лавров.


Той подчерта, че допълнително поле за съвместни действия създава и фактът, че Япония вече е постоянен член на Съвета за сигурност на ООН. Министърът на външните работи отбеляза, че в рамките на тази структура Москва и Токио си сътрудничат добре, не винаги гласуват по един и същ начин, но има механизъм за консултации ".


Министърът добави, че Русия е благодарна на японските си колеги за подкрепата на редица руски инициативи извън Съвета за сигурност на ООН, включително и по въпроси от международен сигурността на информацията, както и други теми, които се обсъждат на Общото събрание.


Лавров посочи, че японските им колеги са разбрали добре притесненията на Русия за изпълнението на противоракетната й отбрана, включително на цяла Азия.


„Като цяло, продължава руският външен министър, лидерите говорят за общи проблеми на сигурността в региона на Азия и Тихия океан". Според него, Русия и Япония са готови да си сътрудничат в рамките на регионален форум за сигурност, под егидата на АСЕАН, в рамките на срещата на върха на Източна Азия и в други формати, включително на срещата на министрите на отбраната на страните-партньори от АСЕАН - АСЕАН плюс.


Лавров също така заяви, че лидерите са обсъдили ситуацията в Сирия, както и необходимостта от прилагане на споразумението от Минск за уреждане на конфликта в Украйна.


"Естествено, те обмениха мнения за това в какво състояние са сирийските градове, ситуацията в Украйна. Позициите между двете страни са в светлината на практически еднакви по отношение на необходимостта от пълно прилагане на минските споразуменията", каза Лавров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей