Свързани новини

09.09.2021 11:42

9 септември скара депутатите

Видян 1773 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Урок по история за 9-и септември на Демократична България, предизвика остра реакция на БСП и скара депутатите, съобщава Дир.бг. В знак на протест народните представители от ДБ напуснаха пленарна зала. До скандала се стигна, след като пръв взе думата Атанас Атанасов. За да има помирение, трябва да има покаяние, посочи той в декларация от името на парламентарната група. И припомни за насилствено завземане на централната и местната власт в България, организирано от опозиционната политическа коалиция Отечествен фронт и извършено през нощта на 8 срещу 9 септември 1944 година.

"Да припомня на народните представители и цялата българска общественост, че днес е 9 септември. На тази дата през 1944 г. е извършен класически държавен преврат с участието на чужда войска. Българската държава е окупирана от Червената армия и под въздействието организирано и логистично обезпечено от тази чужда армия в България е извършен преврат, който впоследствие дава възможност да бъде установен комунистически режим, който 45 години разделя българската нация. Искам без да звучи патетично, но трябва да бъдат припомнени определени обстоятелства, защото е важно да има памет за това, което се е случило", заяви Атанасов.
Александър Симов от БСП обаче го контрира, че 9 септември е празник за много хора, както и за родителите на депутатите от "Демократична България".
"От всеки друг съм очаквал декларация за 9 септември, но не и от "Демократична България".Половината от тук са деца на старата номенклатура", посочи Симов в декларация от името на група по повод 9 септември и продължи като изтъкна, че парламентарната трибуна помни страшно много политически есета на тази тема.
"Помни страшно много политически упражнения. Тази трибуна помни всякакви оратори, които са изкарвали политическите си комплекси по най-неочаквани и поетични начини. Изненада няма. 9 септември не трябва и не може да бъде използвана като политическа дъвка на някои сили, които защото не могат да предложат план за България днес, постоянно да се опитват с мръсните с ипръсти да бъркат в историята", каза още Александър Симов.
По време на декларацията на народния представител от БСП, депутатите от "Демократична България" напуснаха залата".

"Напускайте залата, доказвате само колко съм прав", подчерта Симов.

По думите му от "Демократична България" са готови да кажат всичко, но когато дойде момента да чуят чуждото мнение, напускат залата. "Ето това постоянно разделение в България ражда нашата невъможност да родим съвместен проект за бъдещето.
Онова, кето е станало може да бъде критикувано много, но е започнал строежа на една друга Бългаия, посочи още той.

"Започна строеж на нещо различно и никой няма право да казва на хората, които са се борилии че са дали живота си, че са престъпници. Дадените жертви от левицата, срещат ето това - напускането на залата, махането от тук и след това после си викаме защо в България нищо не върви. Защото нашата история я използват ето такива - децата на старата номенклатура, за да могат да пишат политически биографии", каза още депутатът от левицата.
Според него на историята трябва да може да се гледа спокойно.

Думата взе и председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов, който


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак