73 общини кандидатстваха за реформирането на 81 дома за стари хора със средства по Плана за възстановяване и устойчивост

Свързани новини

26.04.2023 12:28

73 общини кандидатстваха за средства от ПВУ за реформиране на домове за възрастни

Видян 441 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


73 общини кандидатстваха за реформирането на 81 дома за стари хора със средства по Плана за възстановяване и устойчивост. Това съобщиха от МТСП.

Всичките допустими 73 общини подадоха проектни предложения за реформиране на 81 дома за стари хора със средства от Механизма за възстановяване и устойчивост. Целта е социалните услуги да предлагат грижи, които отговарят на новите стандарти за качество на резидентните услуги за възрастни в над трудоспособна възраст. Модернизирането им ще осигури по-качествени грижи и по-добри условия за живот на около 5600 души.

Това ще стане възможно чрез процедура „Извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед реформиране на съществуващите домове за стари хора“, която беше отворена за кандидатстване от Министерството на труда и социалната политика. Мярката е в изпълнение на Националния план за възстановяване и устойчивост и ще бъде реализирана чрез директно предоставяне на средства на общините за изпълнение на инвестиции за реновиране на домовете за стари хора.

По проектите ще бъдат финансирани строителни дейности, доставка на оборудване и обзавеждане за домовете за стари хора. Сред допустимите дейности са подобряването на достъпа за хора с увреждания до сградите на социалните услуги и предприемането на мерки за повишаване на тяхната енергийна ефективност.

Заделените средства за тези инвестиции възлизат общо на 189,8 млн. лв. От тях 161,5 млн. лв. са осигурени по Механизма за възстановяване и устойчивост, а 28,2 млн. лв. са национално съфинансиране.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак