Свързани новини

23.11.2020 11:53

52% срив в одобрението за коронаполитиката на Борисов

Видян 1913 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      
Има рязък спад в подкрепата за мерките, които държавата взема срещу К19 , сочи изследване на департамент Психология в Института за изследване на населението и човека към БАН. Проучването е посветено на реакциите на стрес и начините за справяне с него в условията на разпространяваща се инфекция.
От БАН напомнят, че още през март е имало силно одобрение на коронамерките - 84% подкрепа, сега сега обаче този дял е едва 32%.
Още по- песимистични настроения сред българите отчитат и данните от третото социологическо проучване за възгледите на гражданите относно К19 кризата в ЕС. Според доклада само 32% от сънародниците ни одобряват мерките, предприети от правителството срещу пандемията. Цели пък 64% са на обратното мнение.
На този фон 49% от респондентите на европейско ниво заявяват, че са доволни от мерките, които са предприели техните правителства до този момент, като в същото време подобен дял от 48% ги определят като незадоволителни.
В България делът на респондентите, които усещат несигурност, е под средния за ЕС - 38%, докато 42% от тях, изразяват надежда за подобряване на ситуацията. Тревожността се връща в старите нива от началото на март 2020 г., посочват изследователите от БАН. Техният извод е, че неопределената продължителност на здравната криза налага „промяна на комуникацията в


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 23.11.2020 12:12

    Със сигурност е далеч по-високо, при този хаос и непрекъснато умиращи по стълби и обикаляне от болница на болница, липса на медикаменти по болници и аптеки, тотално неадекватни и объркани мерки на управленско ниво

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог