"Екслузивният имот" е описан като "уникална къща, олицетворение на лукса в Бистрица"

Свързани новини

20.08.2023 09:30

21М за най-скъпата бг къща: US издание

Видян 6042 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Най-скъпата къща в България изглежда така, сякаш е от Бевърли хилс" - под това заглавие издание за имоти от групата "Дау Джоунс" показа във видео дом край София, за който се търси купувач.

Репортажът от петък описва накратко София, като акцентира по-скоро на инвестиционното предимство на къщата. Като аргумент се посочва, че преди година - през третото тримесечие на 2022 г., поскъпването на жилищните имоти в страната е било с 14.6% на годишна база. Което поставя България на 13-то място в света пред държави като САЩ, Великобритания, Япония, Канада, Сингапур...

От Mansion Global (бел.ред. - едноименна притурка има към "Уолстрийт джърнъл") не казват кога имотът е предложен пазара, а от видеото се вижда, че кадрите са на Sotheby's International Realty. На сайта на българското представителство също не е отбелязано от коя дата се продава. Но ясно се вижда, че това най-скъпата им оферта - почти два пъти по-скъпа от следващата я по цена къща на проф. Кирил Маричков от 1912 г., която е паметник на паметник на културата.

За къщата в Бистрица са поискани 10.5 млн. евро, което е почти 21 млн. лева. "Емблематичният семеен дом" от проф. Маричков в центъра на София се предлага за 5.5 млн. евро.

    "Екслузивният имот" е описан като "уникална къща, олицетворение на лукса в Бистрица"

    Той е върху терен от 14.5 декара, а застроената му площ е почти 2 хиляди кв.м

    В двора има голям открит басейн, заобиколен от "красива зеленина, част от която са дръвчета бонсай, (...) символ на хармония между природа, човек и душа".

    В общите помещения, трите спални и четирите (и половина) бани масово е използван синтетичният материал за покритие кориан.

    На много места на 3-етажната къща фасадата е от прозорци от пода до тавана.


За разпределението не се разказва много, освен че има фитнес и характерните за този тип имоти централно отопление, напоителна система, гараж, дрешници и сервизни помещения.

На видеото къщата ярко се отличава от околните сгради, които са предимно с характерните за района керемидени покриви и елементи от дървесина.

В репортажа на Mansion Global се акцентира на подобен контраст, като той се прави с византийския стил на храма "Св.Александър Невски" и архитектурата в центъра на София. Като едно от предимствата е посочена близостта с Витоша, която предлагала на софиянци не само свеж въздух, но и ски курорт. (В действителност от години използването на ски съоръженията на Витоша е ограничено от проблеми с лифтовете и софиянци предпочитат да пътуват до Банско, Боровоец, Пампорово или в чужбина.)

Източник: Дневник





















Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 20.08.2023 23:31

    мяза малко на НДК, никакъв уют, студени витрини - превземки на някой архитект, който едва ли би живял там

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

рак