Свързани новини

23.11.2016 17:33

МО продава имоти за над 2 млн. лв. в Самоков и Драгалевци

Видян 2633 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството даде съгласието си министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев да продаде два имота "с отпаднала необходимост" за МО и Българската армия. Терените са в Самоков – поземлен с площ 47,355 дка и застроен с 22 сгради и в квартал Драгалевци в София – поземлен с площ 18,89 дка, застроен с 18 сгради. Данъчните им оценки са съответно 545 259,20 лв. и 1 632 093,10 лв. Продажбата ще бъде извършена чрез търг по реда на Закона за държавната собственост и Глава Пета от правилника за прилагането му.


Неотдавна след разкритие на Флагман бг. стана ясно, че МО пуска на търг и изключително апетитни застроени терени на метри от плажа. Съгласно списъка, утвърден от Ненчев, те също като тези в Драгалевци и Самоков са с отпаднала необходимост. Имотите са Вугарски път край Царево, на Аклади и Червенка край Черноморец. Общата площ на трите е 220 дка.



Военният терен в местността Аклади е с площ 1801 кв. м., от които застроената част е 13 кв. м. По-популярна е местността Червенка, която е разположена буквално на брега на морето -  на юг от Черноморец. Това е един от топ районите до бреговата ивица. Сега ведомството пуска за продажба площ от 174 726 кв. м. заедно с 20 броя сгради до плажа на Градина.



Местностите Аклади и Червенка са на практика една до друга, а военните парцели са непосредствено до едни от най-хубавите пясъчни ивици у нас.
По-забулена в мистерия е третата местност с военни терени - Вугарски път край Царево. Тя не може да бъде намерена в Регистъра на географските наименования в България към Агенцията по кадастъра. Площта на имота там обаче е доста голяма  - 43 890 кв. м площ с 15 сгради.
19’ припомня, че на правителствено заседание на 2 ноември МС прие Решение за обявяване на имотите, които бяха публична държавна собственост, за имоти - частна държавна собственост. Промяната на статута се направи, за да може да се извърши продажба. Разпродават и голямата цял квартал сграда на Военното издателство в сърцето на София.






















Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

лъв