Свързани новини

08.12.2014 10:51

13 детски градини откриват през 2015г.

Видян 1044 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

,,Столичната община е поискала 17 млн. лв. от правителството за строежа на детски градини", съобщи кметът Йорданка Фандъкова. До края на годината предстои да бъдат открити още три заведения, с което общият брой на градините, отврили врати през тази година, ще бъде 19, което по думите на Фандъкова е най-големият рекорд за всички времена за строителство на подобен тип институции в София. "През следващата година предстои да бъдат завършени още пет детски градини, заложили сме в проектобюджета и строителството на още осем нови сгради", каза кметът.


Тя отбеляза, че все още е голям недостигът в районите Триадица, Красно село, Младост и Люлин. "Даваме си сметка, че финансовата ситуация в страната е изключително трудна, затова залагаме в проектобюджета за идната година собствени средства за строителството на заведенията", отбеляза Фандъкова.


Тя изтъкна, че това правителство е показало в предишния си мандат, че има грижа и отношение към най-малките, като е осигурило 14 млн. лв. за строеж на детски заведения.


"Миналата година кандидатствахме, но за съжаление правителството ни даде само 6 млн. лв. за шест детски градини", каза кметът. Фандъкова информира, че 1,5 млн. лв. е струвало строителството на новата сграда на ОДЗ 79 за две групи, както тук са включени цялостното саниране и мерките за енергийната ефективност на старата сграда. „Наистина детските ни градини са прекрасни, ако имаме с нещо, с което


да се сравняваме и да бъдем сред първите в Европа, това са условията в новите и модернизирани образователни заведения," коментира кметът.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак