Свързани новини

11.09.2013 15:48

1 милион в банка за бг паспорт

Видян 971 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 1 милион лева в банка трябва да вложат чужденците и то минимум за срок от 5 години, ако искат да получават разрешение за постоянно пребиваване у нас. Това решиха депутатите, като приеха на първо четене промени в Закона за чужденците. Текстовете бяха прегласувани по искане на ГЕРБ, като "за" бяха 87 народни представители, 69 - "против", а 12 се въздържаха.


По-благоприятни условия са предвидени за инвеститорите, направили вложение от над 2 млн. лв. Сред мотивите на вносителите от БСП е намалението с над 50% на инвестиции през 2013 спрямо същия период на миналата година, а спадът е непрекъснат от 2009 г. насам.


Законът въвежда и допълнителни гаранции срещу злоупотреба от страна на недобросъвестни чужденци, желаещи да получат разрешение за пребиваване в страната. Като едната от тях е влогът от 1 милион лева да стои в банка у нас поне пет години. Промените дават право и на Българската агенция за инвестиции да осъществява непосредствен контрол върху инвестициите, както и да следи дали вложението е прехвърлено или прекратено. За тези случаи до момента законът и правилникът към него на практика не предвиждаха санкция - няма срок, в който прекратилият инвестицията си чужденец да е длъжен да декларира това пред държавата и да върне картата си за пребиваване.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог

Енергетиката и вдъхновението ви ще са еднакво стабилни

Енергетиката и вдъхновението ви ще са еднакво