1 час паркинг за SUV вече струва 18 евро в Париж

Свързани новини

08.02.2024 09:30

1 час паркинг за SUV вече струва 18 евро в Париж

Видян 319 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Жителите на Париж гласуваха в подкрепа на референдума, който ще увеличи драстично цените за паркиране за SUV автомобили в града. Занапред собствениците на кросоувъри, които не са от столицата, ще плащат по 18 евро... на час. Референдумът в неделя бе проведен по предложение на кмета Ан Идалго, според която SUV автомобилите заемат твърде много място по тесните и претъпкани улици на Париж. Освен това големите кросоувъри отделят повече вредни месии, "застрашават здравето и планетата ни", обяви Идалго.
   
Новата тарифа от 18 евро на час ще засяга всички автомобили с ДВГ или хибридно задвижване, които тежат над 1.6 тона. Също толкова ще плащат и собствениците на някои електромобили - онези с тегло над 2 тона. Това обхваща множество електрически модели, включително като Tesla Model Y Long Range AWD, BMW iX и Mercedes EQS. Всички останали автомобили с тегло под лимитите ще плащат по 6.50 евро на час.

Това не е всичко: новите по-високи такси се отнасят само за първите два часа. След това тарифите растат още повече. Така паркирането на голям SUV за половин ден в Париж ще струва на собственика 225 евро. Новите цени влизат в сила от 1 септември.

Тарифите се отнасят за шофьори, които не са жители на Париж и искат да паркират в централните райони - от 1-и до 11-и. За останалите райони (от 12-и до 20-и) цената ще е 12 евро на час.

Идалго от години води война срещу автомобилите в центъра на Париж, въведе максимална скорост от 30 км/ч за повечето улици в града и забрани движението на моторни превозни средства по крайбрежните улици на Сена.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог