Свързани новини

16.01.2018 15:55

ГЕРБ обяви Йончева за шпионка, тя не е

Видян 1592 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Не работя за български, нито за чужди служби. За мен това беше изненада. Ако работех за български служби, премиерът Борисов щеше да знае това”, заяви на пресконференция Елена Йончева, говорител на парламентарната група на БСП. Така отговори на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, който в телевизионно предаване сутринта попита: "Г-жа Йончева служител ли е на определени служби в България и в чужбина? Изпълнява ли поръчка на български или чужди служби за дискредитирането ми заради енергийни проекти, които няма да се случат, ако аз съм председател на енергийната комисия в парламента?”


В медиите това бе интерпретирано в контекста на зцелия разговор като Йончева да е руска шпионка. Колегата й, чиято рода тя разкри като източила многомилионни обществени поръчки, я обвини, че изпълнява поръчки на трима бизнесмени в Хасково, които са „превзели” кмета и той „вече не е кмет на ГЕРБ”. По мъжки обаче отказа да назове имената им.


„Аз нямам представа за кои бизнесмени говори г-н Добрев. Ако той има някаква информация, че има нередност в общината, нека внесе сигнал в прокуратурата. Моята битка не е срещу Добрев", заяви Йончева. Тя припомни връзките на Делян Добрев с фирми на негови роднини и съдружници, спечелили поръчки на общината за 50 млн. лв. По-рано депутатът от ГЕРБ извади и снимки от предизборната кампания на БСП в Хасково. На тях се вижда млад мъж, който бил „постоянен придружител” на Елена Йончева по време на проявите.


„Знае ли, че този господин има присъда в Испания и, доколкото знам, е излежавал присъда за измами? Какво е вършил през предизборната кампания – за кой контингент е отговарял този господин?”, попита Добрев. "Хотелът се казва History. През цялата предизборна кампания съм била само там. По лицето, за което говорите. Трябваше да видя снимката, за да разбера за кого говорите. Това е среща на ловно-рибарския съюз. Човекът, който е на снимката, е член на това дружество и беше водещ на тази среща. Той не работи за мен, не е член на предизборната кампания. Аз нямам представа за неговото минало", заяви Йончева.


„Днес Делян Добрев си позволи внушение, че Елена Йончева работи за някакви наши и чужди служби. Искаме да питаме премиера Бойко Борисов дали е възлагал на българските служби задача за дискредитацията на Добрев чрез Елена Йончева“, заяви депутатът от БСП Атанас Зафиров. Той декларира, че цялата парламентарна група на левицата стои зад Елена Йончева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и