Свързани новини

12.01.2018 13:21

Йончева дава на прокурор Добрев за поръчки за 50 млн. лв.

Видян 1651 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Ще внесем в прокуратурата документи за спечелени обществени поръчки за над 50 млн. лв от фирми, свързани с Делян Добрев, обяви депутатката от БСП Елена Йончева.

Като говорител на ПГ на "БСП за България“ тя даде брифинг, на който поясни, че става въпрос за група компании, търговски дружества, свързани по между си чрез акционери, съдружници управители.

"В тях участва зетят на Делян Добрев. Същият заема мястото на Добрев в дружество, след като Добрев влиза в политиката. Тук става дума за документи за 50 млн. лв. На фирми и свързани лица, които източват огромен общински ресурс“, коментира Йончева.

Тя добави, че разследване на медии назовават по-висока сума и настоя прокуратурата да провери и обществени поръчки за санирани блокове от юни 2017 г. Йончева уточни, че става въпрос за 11 блока и обърна внимание, че 10 от поръчките са спечелени от фирми, свързани със зетя на Добрев.

„Настояваме прокуратурата да извърши проверка за участието на г-н Добрев в дружества в офшорни компании. Разполагаме с документи, че фирмите, които печелят огромни обществени поръчки в различни сектори в Община Хасково, получават средства от сметки от офшорни компании“, допълни депутатката.

Тя поиска да бъде проверена и фирма за производство на пелети, собственост на родителите на колегата й от ГЕРБ.

Именно обвиненията на Елена Йончева към Делян Добрев миналата година доведоха до така наречения Кумгейт. Тогава той отрече всички твърдения за назначения на негови близки, но подаде оставка като народен представител и лидер на партията в Хасково. Лично премиерът Бойко Борисов нарече това морален акт, но депутатите от ГЕРБ не приеха оставката и така Добрев остана в парламента.

БСП сезираха Конституционния съд с мотива, че не може Народното събрание да отхвърля доброволен акт на свой член. Докато съдът решава казуса обаче, се оказа, че Добрев е оттеглил оставката си от деловодството. Очаква се решението на конституционните съдии при тези обстоятелства.

"Знаете, че г-н Добрев за пореден път оттегли своята оставка. Смятам, че това е пример за не само човешко, но и политическо нехайство. Това е начин да се снишиш, когато към теб има внимание, когато трябва да даваш отговори на въпроси и не желаеш да дадеш отговори и когато си обвинен, че свързани с теб фирми източват общински ресурс“, каза Йончева.

По думите й в момента, в който Добрев е счел, че медийният шум е изчезнал, той е отново се е върнал в Народното събрание.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще