Свързани новини

31.03.2017 14:03

ЕНП забрани коалиция с Патриотите

Видян 5105 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В Малта лидерите на Европейската народна партия (ЕНП) са поставили на ГЕРБ  категоричен ултиматум - никакви коалиции с Патриотите, пише сайтът Епицентър. Тъй като медията е близка до ГЕРБ не е ясно дали това е информация или дезинформация от лагера на Борисов, насочена да свали акциите на националистите. Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов дори бил наречен "Българският Льо Пен" и делегацията от София не успяла да разубеди европейските си партньори, твърди Епицентър. Допълнително масло в огъня налели и кадрите с Валери Симеонов на границата, на които той блъска възрастна жена.На българските политици често им убягва общоевропейският контекст, коментират запознати. Възходът на националистите в Европа сериозно тревожи ЕНП. В края на април е първият тур на президентските избори във Франция, където Марин льо Пен е основният съперник на френската десница от ЕНП. А Каракачанов е бил гост на форуми на Льо Пен във Франция. В Германия, където пък през септември предстоят парламентарни избори, претендентът на ГСДП за канцлер Мартин Шулц атакува крайнодясната "Алтернатива за Германия" по-остро от партията на Ангела Меркел, основния си конкурент.

Въпросът е, че без Патриотите, на Борисов ще му се наложи да направи кабинет, подкрепен от ДПС, който ще има само 121 гласа, освен че няма как да бъде приет от българското общество като нормален, тъй като ще означава официално признаване на модела, по който се управлява България - от НАП и Митниците до съдебната власт, през последните 8 години от ГЕРБ и партията на Доган. През 2009 г. Борисов лично се подписа пред тв под думите: "Никога няма да управлявам с ДПС".




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Чудесен ден за разширяване по всички фронтове

Чудесен ден за разширяване по всички фронтове.