Свързани новини

27.03.2017 14:43

Узаконяват ли ГЕРБ и ДПС Модела си?

Видян 3118 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ДПС подсказа, че може да формира „ценностно мнозинство” с ГЕРБ, което би узаконило Модела, при който двете партии, без прекъсване, владеят съдебната власт, МВР, НАП, Митниците, БНБ, ДАНС и много други институции от 2009 г. насам, независимо как се казва премиерът – дори Орешарски.



Коалиция Ориент Експрес е и единственият ход на Борисов, който може да му гарантира някаква международна подкрепа, понеже е знайно, че неговата ЕНП вече е в съюз с АЛДЕ, в която пък европейска група ДПС е най-голямата партия след силния спад на либералите на последните избори в ЕС.



Иначе, както се пошегува насериозно Явор Дачков, определено резултатите от изборите в България не са по вкуса нито на САЩ, понеже десните, в които се инвестираха огромни пари, са аут, нито на Русия заради загубата на БСП, нито на Ердоган, понеже ДОСТ отпадна от играта на този етап. И тази работа не е за подценяване.
Коалиция с Патриотите, както вече обяви с доста силни думи формалният лидер на ДПС, няма да бъде приета от „Европа”, сиреч от АЛДЕ. Понеже предстои избор на български еврокомисар на това мнозинство, а за него трябва да се гласува в ЕП от АЛДЕ и не само, за да мине – иначе ще бъде огромно фиаско за Борисов, тази работа също не е за подценяване. Хеле пък след Казуса Бокова.
По познатия отпреди начин малките партии от ЕНП, които не са доволни от резултата на вота – такава е ДСБ, освен СДС, а също ДБГ, БЗНС и т.н., със сигурност също ще донасят в централата в Брюксел неприятни новини за подобна правителствена конфигурация.
А в ЕНП без друго никак не са доволни, понеже за 3-и път (след 2013, 2014 и сега – през 2017) искат от Борисов Голяма коалиция с БСП, но за 3-и път  няма да я получат след категоричния отказ на Нинова да приеме поканата за танц, отправена с изненадващо нежни думи от Генерала рано-рано в изборната вечер. И тежкият разговор на Борисов с Меркел и компания ще бъде още утре в Малта.
Пълен абсурд, предвид точка Първа от програмата на Патриотите: „ДПС извън властта”, е подкрепа за общо правителство. И никакви приказки за патриотизма на Доган, които Борисов предвидливо пусна още дни преди изборите, няма да свършат работа. Свидетелство са думите на самия съпредседател на ОП Валери Симеонов отпреди 4 дни по повод точно това послание на експремиера, което лидерът на НФСБ нарече „глупотевини”. Апропо, Симеонов беше човекът, който още по време на въртележките с мандатите заяви: „Трети път Борисов премиер няма да има”.
В шахмата подобна ситуация се нарича пат. В политиката може да се превърне и в мат. Защото новото и не особено популярно правителство, срещу което – освен умните и красивите, ще викат още мнозина, включително Слави, ще трябва да изпълни предизборните обещания на ГЕРБ:
100% увеличение на учителските заплати (още не са платени обещаните през октомври м.г. 10%, а тази трябва да има нови 20) – само това струва 2,3 млрд.лв.
650 лв. минимална заплата
1500 лв. средна заплата
Колкото искаме броя опити за зачеване ин витро (един е над 5000 лв.)
300 лв. минимална пенсия и индексиране на всички други пенсии

Ако съдим по факта, че още през март се бавят заплати – например в държавни културни институции, а до края на годината има цели 9 месеца...







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания, за публични