13.05.2015 10:35

Йордан Бакалов поема военното разузнаване

Видян 910 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият служебен министър на вътрешните работи Йордан Бакалов ще поеме служба „Военна информация” следващата седмица. Това заяви военният министър Николай Ненчев, който е в делeгацията на президента в Монголия, предаде „Труд”.


Името на Бакалов беше спрягано веднага, след като беше уволнен предишният шеф на службата Веселин Иванов. Министър Ненчев досега обясняваше, че има няколко кандидатури, но лично стоеше зад Бакалов.


Съпротивата срещу бившия депутат от СДС идваше от професионалните среди, които смятат, че Бакалов не разбира от специфичната работа на военното разузнаване.


„С г-н Иванов не можахме да постигнем консенсус по важни въпроси относно работата на Службата, особено по кадровото й развитие, където 39% от ръководния състав е назначен преди 1991 г.”, обясни пред пресцентъра на МО причините за смяната Ненчев.


Сред мотивите за освобождаването на директора на службата е и нуждата от по-голяма оперативна съвместимост със службите на Алианса. Според министъра много от елементите на сътрудничеството липсват.


Ненчев очаква от новото ръководство на военното разузнаване да извърши реформи и да даде шанс на млади офицери да заемат ръководни длъжности.


На заседанието на Министерския съвет в сряда ще бъде гласуван и новият устройствен правилник на министерството. Той предвижда намаляване на служба „Военна информация” със 150 бройки. Ненчев поясни, че това са празни щатове и реално няма да бъдат съкращавани хора.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

везни