Свързани новини

02.04.2015 14:10

Избраха новите членове на КЕВР

Видян 2190 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Народното събрание избра новите членове на Комисията за енергийно и водно регулиране, съобщи Агенция „Фокус”. Това са - Евгения Харитонова, предложена от ГЕРБ, която е работила 23 години в „Техенерго” ЕАД от експерт до началник-управление. В НЕК ЕАД е ръководител на проект „Енергия 1”, финансиран от Световната банка. Член е на ДКЕВР още в първия й мандат от създаването й. 

Светла Тодорова - досегашният председател на КЕВР, която е предложена от ПП ГЕРБ. Тя има 35 години професионален опит в енергийния сектор. 


Единственият одобрен кандидат на БСП е Димитър Кочков, но от партията съобщиха, че най-вероятно ще поискат той да подаде оставка. Кочков е бил консултант и проектант, а от 2002 година заместник-директор на ВиК Плевен. Основател и активен член на Българската национална асоциация по качеството на водите, Българската асоциация по водите, Камарата на инженерите по инвестиционно проектиране. 

От ДПС предложиха за председател на комисията Ремзи Осман, който в последствие беше и одобрен за неин член. Той е народен представител в седем последователни мандата от 1900 до 2013 година. Член е на Комисията по регионална политика, местно самоуправление и благоустройство в Народното събрание. Активно е участвал в подговката и приемането на нормативните актове в областта на регионалната политика, местното самоуправление, благоустройството и водния сектор. 


Двамата от предложените общо петима кандидати от Патриотчния фронт бяха гласувани за членове на КЕВР. Това са Александър Йорданов, заемал е длъжността началник отдел „Вътрешноведомствен контрол” в „Електроразпределение – Столично” ЕАД, началник отдел „Вътрешнофирмен контрол” в „Електроразпределение – Столично” ЕАД, ЧЕЗ Груп и Владко Владимиров, работил като директор „Технико – икономически въпроси” в „Мини Марица Изток” ЕАД, директор „Икономика и финанси”, търговски директор в „Мини Бобов Дол” ЕАД. 

От РЕформаторския блко предложиха не само избрания вече за председател на КЕВР – Иван Иванов, но и Валентин Златев, който също влиза в новия състав на енергийния регулатор.


Преди да бъде обявено гласуването и новоизбраните членове на КЕВР, от "БСП лява България" представиха пред медиите състава, още преди да е гласуван.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева