20.03.2015 17:18

Костовист става шеф на КЕВР

Видян 1572 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Иван Иванов, един от съоснователите на ДСБ, е най-спряганото име за бъдещ председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Това научи „Икономика” от добре информиран източник.


Процедурата по избора на нови членове на регулатора стартира преди дни, като партиите трябва да представят своите кандидати до 25 март.


До тази дата имената на кандидатите трябва да бъдат публикувани и на електронната страница на Народното събрание, където да престоят пет дни, предвижда новият правилник за избор на членовете на КЕВР.


Досега те се назначаваха със заповед на  министър-председателя, но заради промените в Закона за енергетика мандатът на всички настоящи членове ще бъде прекратен, включително ще бъде сменен и председателя на комисията Светла Тодорова, която заема поста от септември 2014 г. Според неофициална информация, някои от настоящите членове може да запазят постовете си.


Всяка партия ще разполага с три минути, за да представи кандидатите си, които ще бъдат изслушани на 2 април в енергийната комисия на парламента, а на 7 април ще бъдат гласувани в пленарна зала. Търсят се 8 члена на регулатора и 1 председател. В момента комисията се състои от 7 души.


Иван Иванов е роден на 24 юли 1945 г., женен е, с две деца и един внук. Доктор е в областта на техническите науки. Бил е депутат в 38-ото (СДС), 39-ото (ОДС) и 40-ото Народно събрание (ДСБ). През 2013 г. става съосновател на ДСБ, но в края на 2014 г. се оттегли от националното ръководство на партията и остана редови член на софийската организация.Възможно е обаче неговата кандидатура да породи междупартийни свади заради доскорошната му политическа обвързаност.


В същото време сред управляващите се коментира и идеята за запазване на поста на настоящият шеф на ДКЕВР Светла Тодорова. Тя е считана за един от експертите в сектора, има над 35-годишен опит в енергетиката, като над 15 г. работи в областта на регулирането, от които 8 г. в България и 7 г. в други страни. Има опит в изготвянето на енергийното законодателство на страната, познава изискванията на ЕС в областта наелектоенергията, природния газ и възобновяемите източници и е консултирала проекти на ЕК в енергетиката.


 



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

дева

Сега е моментът да насочите вниманието си към завършването на текущите задачи

Сега е моментът да насочите вниманието си към