19.02.2015 15:24

Няма да разделят ДКЕВР - става КЕВР

Видян 1582 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутатите в енергийната комисия на НС приеха на второ четене ДКЕВР - Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, вече да се казва Комисия за енергийно и водно регулиране, като думата държавна отпада. 


Членовете на комисията гласуваха още регулаторът да не се разделя на два специализирани състава – "Енергетика" и "Водоснабдяване и канализация". Сега комисията ще заседава в един състав, но по определени теми ще заседава на два отделни състава.

Преди това Рамадан Аталай от ДПС коментира недоверието към институциите, които регулират цената на енергията и протестите срещу тях. 


"След като падна първото правителство на ГЕРБ и в обществото зрее недоверието към институцията и прозрачността за определянето на цената на енергията, идеята ни беше да вдигнем доверието в ДКЕВР. Затова решихме да не е държавна, да не е на пряко подчинение на изпълнителната власт и да не се назначава от премиера, а от парламента", каза Аталай. 


Според него не е имало как комисията от 7 членове да обясни прозрачно на обществото по какъв начин се произвежда електроенергията. "Създаде се нетърпимост към разпределителите и снабдителите на електроенергия. Идеята е комисията да контролира електроразпределителните предприятия, освен да определя цената на енергията", каза Аталай. Той изложи предложението на ДПС комисията да бъде разделена на два състава, но мнозинството в комисията го отхвърли.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

риби

Доста енергичен работен ден

Доста енергичен работен ден, а вечерта множество срещи