Свързани новини

29.03.2013 10:38

Незаконно подслушване = напускам политиката

Видян 2440 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов обеща да „затвори” зад себе си вратата на политиката и да се извини публично на целия български народ, ако се докаже, че е нареждал подслушвания извън закона. Това съобщи той пред бТВ във връзка с обвиненията на Сергей Станишев за нерегламентирано използване на СРС и подслушване на политици.


При подобни твърдения трябва да се заявяват много ясно какви са обвиненията, а не да се използва непроверена информация, допълни Цветанов. Когато приключи проверката на прокуратурата по отношение на неправомерното подслушване на политици двамата със Сергей Станишев, трябва да се явим и да се извиним на българските граждани. Той заяви, че категорично потвърждава вчерашното си твърдение, че това е лъжа, и помоли Станишев да не дискредитира повече институциите по този начин.


Използването на специални разузнавателни средства става с много ясен нормативен регламент и никога досега министър на вътрешните работи не е разпореждал и няма как да разпореди, защото в Нормативната уредба подобни подслушвания няма как да бъдат реализирани. МВР не е плод-зеленчук и всичко се регистрира, категоричен бе Цветанов.
Относно инициалите, които са изнесени, и дали има такива служители Станишев отговори, че има такъв сигнал, а дали има такива служители – трябва да се провери.
Според Цветанов не може политици, които се стремят да управляват страната да използват анонимни сигнали. „Вие вчера компрометирахте България с тази информация”, допълни той.
Вчера червеният лидер предаде анонимният сигнал от електронната си поща на главния прокурор Сотир Цацаров. Очаква се прокуратурата да излезе с официално становище днес.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

риби

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред буря от емоции

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред