JPMorgan Chase в Русия

Свързани новини

26.04.2024 18:00

Русия замрази активите на най-голямата американска банка

Видян 687 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съд в Санкт Петербург постанови замразяване на средства, собственост на американския банков гигант JPMorgan Chase в Русия. Решението беше взето в полза на втория по големина кредитор в страната ВТБ, който подаде иск за възстановяване на 439,5 млн. долара, блокирани в чужбина по силата на санкциите, наложени от САЩ.

ВТБ предяви иск срещу JPMorgan и нейните дъщерни дружества в Арбитражния съд на Санкт Петербург и Ленинградска област на 17 април, показаха съдебните документи в понеделник. Заповедта е насочена към средства в руските сметки на JPMorgan и „движимо и недвижимо имущество“, включително дял на банката в руско дъщерно дружество.

В центъра на спора са средства в размер на 439,5 млн. долара, които ВТБ е държала в сметка на JPMorgan в САЩ и които са били блокирани от Вашингтон като част от свързаните с Украйна санкции през 2022 г.

Съдът разпореди запор на всички средства по сметки на JPMorgan в Русия, включително кореспондентски сметки и такива, открити на името на дъщерно дружество.


Той също така разкри, че ВТБ е поискала временни мерки, тъй като ответниците „предприемат мерки за изтегляне на активите си“ от Русия, докато руският кредитор се опитва да си възстанови парите от американската банка.

В собствения си иск срещу ВТБ, подаден миналата седмица в Южния окръг на Ню Йорк, JPMorgan се опита да блокира усилията на руската банка, като отбеляза, че американското законодателство забранява на банката да освободи 439,5 млн. долара, притежавани от ВТБ.

JPMorgan се опасява, че ВТБ ще се опита да конфискува руските ѝ активи, съобщи в сряда Ройтерс, като се позова на американския кредитор.


Банката от Уолстрийт признава пред изданието, че перспективите пред ВТБ са добри, тъй като руските съдилища са предоставили облекчения на поне шест други местни кредитори срещу банки от САЩ и ЕС, които са били задължени да спазват законите за санкциите.

Следващото изслушване по делото JPMorgan е насрочено за 17 юли.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион