28.03.2013 14:01

Цветанов подслушвал най-високопоставените мъже в държавата

Видян 2293 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От септември 2009 година досега под ръководството на вътрешния министър в кабинета „Борисов" Цветан Цветанов група в системата на МВР нерегламентирано и противозаконно е подслушвала политици, бизнесмени, магистрати и общественици, в това число и лидерите на протестите. Това съобщи по време на брифинг лидерът на БСП Сергей Станишев. Тази специална група за подслушване, създадена лично от Цветанов, е работила в СДОТО, добави той.


По думите на червения лидер сред подслушваните са Георги Първанов, в периода на създаването на АБВ, президентът Росен Плевнелиев, при съставяне на служебния кабинет, лидерът на ДСБ Иван Костов, когато е критикувал Цветан Цветанов, лидерът на „Атака" Волен Сидеров, след като се е обърнал срещу ГЕРБ, Ахмед Доган - по време на разследването на "Цанков камък". Периодично се е подслушвал финансовият министър Симеон Дянков. Сред слушаните попадат и Сергей Станишев, Кристалина Георгиева, председателят на Съюза на съдиите Нели Куцкова, Йонко Грозев, Иво Прокопиев, Гриша Ганчев, Цветелина Бориславова, Миньо Стайков и още други.


Станишев съобщи, че е получил въпросните данни в началото на седмицата на служебната поща на БСП.


Схемата за подслушване била следната - Цветан Цветанов лично е давал нареждане на шефа на СДОТО кой да бъде подслушван, без искане за СРС , резолюция на министерството и съдебно решение. Шефът на САДОТО проверява чрез мобилните оператори какви номера има обектът. За незаконното подслушване се е използвал автомобил, преработен за целта, а за всяка операция са се сменяли регистрационните автомобила. Подслушването се извършва от няколко служители, като техен ръководител е бил И.Ш.


Ако това се окаже вярно, това ще се окаже един чудовищен скандал. Ще означава, че е извършвана безскрупулна злоупотреба с власт. Това ще е българският Уотъргейт, подчерта лидерът на социалистите.


Той добави, че в 15.30 часа му предстои среща с главния прокурор Сотир Цацаров, за да внесе този сигнал в прокуратурата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог

Красотата и нежността ще са нещо важно за вътрешния ви свят

Красотата и нежността ще са нещо важно за вътрешния ви