Филип Морис България
01/03

Свързани новини

26.04.2024 15:44

Филип Морис България стартира мащабна програма за рециклиране на устройства

Видян 511 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Компанията прави и поредна стъпка по пътя на изграждане бъдеще без дим с пускането на нови вейпинг продукти в България


Като част от своята мисия за бъдеще без дим, Филип Морис България представя ново попълнение в портфолиото си от научно-обосновани бездимни алтернативи. Компанията пусна на българския пазар нови вейпинг продукти – VEEV оne за многократна употреба с капсули и VEEV now за еднократна употреба.


От 2008 г. насам Филип Морис Интернешънъл е инвестирала над 12.5 милиарда долара в научна разработка, оценка, производство и търговска реализация на бездимни алтернативи, като водеща е системата за нагряване на тютюн IQOS. Предвид постоянно променящите се пазарна среда и потребности на потребителите, компанията непрестанно разширява своето портфолио от бездимни продукти, сред които попада и новата вейпинг категория.

Заедно с представянето на новите продукти, Филип Морис България стартира и нова програма – „Рециклираме заедно“, която ще се осъществява у нас в партньорство с EcoSafe – дружество, специализирано в управление на отпадъци. Дейностите по рециклиране на вейпинг устройствата, както и устройствата за нагряване на тютюн, ще се изпращат в център за рециклиране в Унгария.


Потребителите ще имат възможност да връщат старите си, неизползваеми устройства в специални кошове в специализираните IQOS обекти, върху всеки от които е отбелязано мястото за поставяне на категорията и вида на устройството. Материалите от събраните устройства се преработват с цел добиването на суровина, която да бъде използвана за производство на нови продукти, а материалите, които няма да могат да се рециклират, ще се използват за производство на енергия.

„С програмата за рециклиране в България ние се присъединяваме към глобалната инициатива на компанията за отговорно и устойчиво развитие, прилагана на всички пазари, където се предлагат устройства. С пускането на нови вейпинг продукти целим да ускорим мисията си за бъдеще без дим в страната, която започнахме преди повече от шест години със системата за нагряване на тютюн IQOS.“, споделя Демиан Пинтос, Генерален мениджър на Филип Морис България.

Програмата „Рeциклираме заедно“ цели да намали замърсяването на околната среда с пластмаса и електроника, а също така и подсигурява правилното изхвърляне на критични компоненти, каквито са батериите на устройствата.

„Ние в ЕкоСейф вярваме, че грижата за околната среда, иновативните решения и екологичната отговорност вървят ръка за ръка. Правилното управление на отпадъците може да допринесе за непрекъснато подобрение на качеството на живот. Заради това партньорството ни с Филип Морис България – компания лидер в своя сектор, е от ключово значение за изграждане на по-устойчиво бъдеще в нашата страна“, споделя Станислава Евтимова, Изпълнителен Директор на ЕкоСейф.



 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби