28.03.2013 14:01

Цветанов подслушвал най-високопоставените мъже в държавата

Видян 2273 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От септември 2009 година досега под ръководството на вътрешния министър в кабинета „Борисов" Цветан Цветанов група в системата на МВР нерегламентирано и противозаконно е подслушвала политици, бизнесмени, магистрати и общественици, в това число и лидерите на протестите. Това съобщи по време на брифинг лидерът на БСП Сергей Станишев. Тази специална група за подслушване, създадена лично от Цветанов, е работила в СДОТО, добави той.


По думите на червения лидер сред подслушваните са Георги Първанов, в периода на създаването на АБВ, президентът Росен Плевнелиев, при съставяне на служебния кабинет, лидерът на ДСБ Иван Костов, когато е критикувал Цветан Цветанов, лидерът на „Атака" Волен Сидеров, след като се е обърнал срещу ГЕРБ, Ахмед Доган - по време на разследването на "Цанков камък". Периодично се е подслушвал финансовият министър Симеон Дянков. Сред слушаните попадат и Сергей Станишев, Кристалина Георгиева, председателят на Съюза на съдиите Нели Куцкова, Йонко Грозев, Иво Прокопиев, Гриша Ганчев, Цветелина Бориславова, Миньо Стайков и още други.


Станишев съобщи, че е получил въпросните данни в началото на седмицата на служебната поща на БСП.


Схемата за подслушване била следната - Цветан Цветанов лично е давал нареждане на шефа на СДОТО кой да бъде подслушван, без искане за СРС , резолюция на министерството и съдебно решение. Шефът на САДОТО проверява чрез мобилните оператори какви номера има обектът. За незаконното подслушване се е използвал автомобил, преработен за целта, а за всяка операция са се сменяли регистрационните автомобила. Подслушването се извършва от няколко служители, като техен ръководител е бил И.Ш.


Ако това се окаже вярно, това ще се окаже един чудовищен скандал. Ще означава, че е извършвана безскрупулна злоупотреба с власт. Това ще е българският Уотъргейт, подчерта лидерът на социалистите.


Той добави, че в 15.30 часа му предстои среща с главния прокурор Сотир Цацаров, за да внесе този сигнал в прокуратурата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес е подходящ момент да изследвате подсъзнателния си ум

Днес е подходящ момент да изследвате подсъзнателния