Свързани новини

06.03.2011 16:55

БРАВО! Институциите отпочнаха Лабиринт

Видян 2333 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След многобройни сигнали в доста сайтове по повод някои практики на магазин Лабиринт, трябваше 19 минути да събере няколко от най-гневните от тях, за да се задейства държавната машина.


Оплакванията на форумците бяха главно в две посоки. Погазване на основни правила от Закона за потребителите по отношение на продажби на дефектни стоки и непризнаване на гаранция, както и игра с цени и промоции от една страна. А от друга - нетрадиционни методи в организацията на трудовата заетост.


Две от отговорните за правата на гражданите ведомства веднага и при това наистина активно се заеха да проверят в детайли нещата. Това са Комисията за защита на потребителите и Инспекцията по труда.


Инициативата им е похвална и се надяваме да даде справедлив резултат. Защото е имало минал път, в който инспекторите изведнъж от строги и справедливи, се превърнали в кротки и изпълнителни. Как ли? Те си знаят. Само че това е било при предната власт.


Оказва се, че в последно време премиерската повеля на Бойко Борисов да бъде проверяван всеки, особено ако се надява на някакъв чадър, наистина се спазва от институциите.


Генералната идея, както самият министър-председател я определи в своето обръщение по ТВ7 на националния празник Трети март, е: “следващите, които дойдат, да имат една подредена държава".


Защо пишем всичко това ли? Известно е, че приятелският кръг около министъра на спорта Свилен Нейков, вероятно неслучайно, е наричан Лабиринт. В него влизат много представители на окопалото се около спортната власт гребно лоби, което държи буквално всички държавни фирми в бранша, включително тотото, съответната федерация, върти и частен бизнес.


Немалко от хората в кръга носят славни прякори от времената на големите босове. Още се помни великото заглавие на колегите от Труд, които двусмислено бяха нарекли епохата на Нейков в спортното министерство “Голямото гребане”.


В тази връзка следващата сезирана от нас институция, този път не само със сигнали, които другите медии са събрали от свои читатели, а и с документи, ще бъде Националната агенция по приходите. Тя вече доказа, че дори вицепремиерът Цветанов не е табу за нея. 



Етикети
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец