Най-добрите фермери на Тракия с награди от Агрион

Свързани новини

27.02.2024 12:05

Най-добрите фермери на Тракия с награди от Агрион

Видян 301 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Агрион“ връчи земеделските Оскар-и на Тракия на най-добрите фермери от региона. Призове от най-голямата компания за управление на земеделска земя получиха Албина Ясинская и Станимир Лапатарев. Традиционните награди на в. „Марица“ бяха раздадени на стилна церемония в хотел Doubletree By Hilton Plovdiv.


Албина Ясинская е основателка на биоферма “Розино”, разположена на площ от 1800 декара, между Карлово и Клисура. В нея се отглеждат биосертифицирани крави Джерсей и биволи Българска мурра, а от суровините се произвежда богата гама от месни и млечни   продукти, между които моцарела, бурата, както и занаятчийски сладолед със собствен бранд.


Малцина знаят, че Албина е сертифициран преподавател в Carpigiani Gelato University - единствения университет за занаятчийски сладолед в света. Голяма част от вкусовете в богатото портфолио, са разработени от дамата. Две от преработвателните предприятия са в Розино, а третото - в Сопот, реализирани със средства по Програмата за развитие на селските райони. Готовата продукция, също биосертифицирана, се дистрибутира в собствени магазини и заведения.


Станимир Лапатарев е пример как с много труд и любов към земята агросекторът може да се развива и надгражда. Бизнеса си стартира през 2011 г. с 20 декара под наем в с. Труд, а към днешна дата обработва над 3000 декара, от които 2000 с пшеница, слънчоглед и царевица. На останалите 1000 декара сее различни зеленчуци. Основно залага на пипер, патладжан, домати, праз, зелен лук, зелен чесън, репички, зеле, карфиол, тиквички и др. Част от тях се гледат в оранжерии на площ от 20 декара.


За нас е чест, в годината, в която най-успешната марка в земеделието – Агрион навършва 10 г, да връчим награди на млади и успешни фермери. Изпращаме поредния труден период за земеделието, в които за пореден път доказваме, че само заедно можем да спечелим битката за качествена и изобилна земеделска продукция на българската трапеза, коментират от „Агрион“.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей