Свързани новини

18.06.2018 14:22

Меркел пада заради нас?

Видян 3760 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заради незапознатото с европейската и световната политика българско председателство, чрез което канцлерът на Германия Меркел се опита да пробута плана си Добре дошли за бежанците, тя е на път да изгуби правителството и партията си. Причината е, че бе принудена, за да създаде кабинет да клекне на условието на постоянните си партньори по коалиция ХСС за твърд курс към мигрантите. Но след старта на мандата се опита да ги финтира през нас, сякаш си има работа с наивници. Баварската партия има регионални избори в своята Свободна държава – част от федералната република, на есен и няма избор, освен да се бори за каузата си. Водачът Зеехофер, който е и ресорен вътрешен министър, заради което се отказа от поста на премиер в провинцията, с цел да гарантира изпълнението на ангажимента на Меркел, е най-разочарован и стана ясно, че не желае повече да работи с нея. Изтегляне на ХСС значи не просто падане на правителството, но и разгром на ХДС на Меркел. Където също се чуват масови освирквания на канцлера:


За да се опита отново да излъже хората си, Меркел поиска и получи отсрочка чак на 28 юни свиква уж спешна среща на върха на ЕС, на която не е ясно дали изобщо ще бъдат канени държави като България, в последен опит да си даде време за маневри и заблуда на противника. В туит Тръмп я подигра като констатира, че "лидерството на Германия няма доверието на народа". И пусна снимка как Ангела му се кланя.


„В политиката често се стига до подобна развръзка: когато тлее твърде дълго, недоволството все повече расте и накрая може да изригне в рамките на броени мигове. От самото начало ХСС беше против миграционната политика на Меркел - още когато през 2015 година тя отвори границите и пусна бежанците от Унгария. Но не е само ХСС - също в партията на Меркел ХДС има немалко политици, при които чашата на търпението вече прелива. В своите избирателни райони те виждат с очите си как се топи поддръжката за либералната миграционна политика на Меркел.


А и противопоставянето вече надхвърля рамките на бежанската политика. Подгонени от изборните успехи на Алтернатива за Германия, ХСС и части от ХДС се разплащат с канцлера и с цялата система Меркел”, коментира дори държавната немска медия Дойче Веле.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    да я свалят тази проклетия -куфелница,дето пороби Европа ,дава я на длан на терористи и престъпници....на съд

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.