Свързани новини

29.05.2018 14:26

НАП нагло мами съда, за да топи 19 минути

Видян 10041 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Това може да се случи на всеки – днес е на нас, утре - на вас, накрая - на онези, които сега поръчват музиката. НАП, по челния пример на Топлофикация, се опита да осъди рекламната агенция на 19 минути, през която минават приходите на безплатния вестник, след незаконна 19-месечна ревизия, като ни лиши от право на защита.


Как?


Призовка, която не е получавана на адреса на дружеството, се води за редовно връчена, но не е. На него има два офиса. В никой от тях не е получавана призовка, ала се  е подписала някоя си Даниела Иванова. Такава служителка в нито един от офисите, фирмите, канторите на адреса НЯМА.


Какво изисква законът в такива случаи на нередовно призоваване? Ако случайно съществува някъде изобщо получателка Даниела Иванова, която няма отношение към делото, тя веднага връща призовката на адресата или на съда, за да не пречи на процеса. Така съдът разбира, че страната не е редовно призована. В противен случай той е умишлено заблуден.


Законът изисква и от призовкаря не просто да запише някакво име на получател, срещу което някой да се подпише – неизвестно кой, но и да уточни сътрудник на кое дружество е.


Както разбирате, нищо от тези неща не е свършено, за да се отвори път на НАП чрез измама да печели дела. Както го правеше Топлофикация с горките си абонати години наред.


Естествено, че тази откровена измама се обжалва, нагоре има още инстанции и елементарният номер, измислен от недотам умни хора, няма как да мине. По-важно е обаче какво тя показва:


В България беззаконието може да засегне всеки


В България държавата третира гражданите като врагове


В България властта се е самозабравила


И най-вече:


В България властта сама съзнава безпомощността си в честна среща да докаже аргументите си, ако ги има, а ги няма, и прибягва до низости.


Още за цялата нескончаема история от закононарушения на властта с единствената цел да спре 19 минути да пише истината прочетете на 19min.bg. Нищо не е забравено! Никой не е забравен!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Наш човек 30.06.2019 14:08

    НАП не може да ви натопи! Лайното винаги изплува!

  • 002 Случаен минувач 30.06.2019 14:08

    Максиме, вземи си хапчетата, че савсем ще изперкаш! Излагаш ни партийната ячейка, не се изказвай без да се допиташ до другарите!

  • 001 Случаен минувач 30.06.2019 14:08

    Максиме, видях ти физиономията в блога! Пълно съответствие с текста! Тебе и хапчетата няма да ти помогнат. Дано природата се погрижи.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

дева

Може би ще ви се наложи да поработите допълнително

Може би ще ви се наложи да поработите допълнително. Във