България може и да остане без представител във вдигането на тежести на предстоящите олимпийски игри в Париж през лятото.

Свързани новини

14.03.2024 15:40

Има риск България да остане без щангисти на Олимпиадата в Париж

Видян 2082 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България може и да остане без представител във вдигането на тежести на предстоящите олимпийски игри в Париж през лятото. Това стана ясно на извънредното събрание на Българската федерация по вдигане на тежести, което се проведе по-рано днес в София.

Причината за това притеснение е, че европейската и световната федерация в този спорт са получили сигнал от участници на континенталния шампионат в София за сериозно нарушение. По време на състезанието е бил забелязан двукратният сребърен медалист от световно първенство и сребърен медалист от олимпийски игри в Сидни Алан Цагаев. Той е бил редом до националите ни и Иван Иванов по време на спортния форум, а това е нарушение на доживотната му забрана да се занимава с този спорт.

От старото ръководство на българската федерация с президент Маджид обявиха, че не е издавана акредитация на Цагаев, но той е бил заснет от други участници и е пратена жалба. Бившият президент на БФВТ Ариф Маджид заяви, че има реална опасност България да получи забрана за участие на големи първенства, включително и олимпиадата в Париж. Все още няма становище от международните централи по така възникналия казус.

Бившият президент на БФВТ Ариф Маджид заяви, че родната федерация е подала жалба до европейските и световни федерации относно този казус и чака решение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец