Свързани новини

13.12.2020 00:30

Коледен козунак за радост на тялото и на душата: какво да правим с времето в карантина

Видян 3484 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Козунакът е също толкова прекрасен атрибут на Рождество, колкото и на Великден. Днешният ни лайфхак е посветен на него. Идеята за коледен козунак, наричан панетоне - голям хляб в превод, е италианска, като всичко най-хубаво в кухнята.

Първо и основно правило е да не го купувате пакетиран от супермаркет или друг магазин, понеже не знаете от коя реколта е - у нас престояват с години, а за да изкарват по-дълго време, яко ги подправят с всякакви консерванти.

За да се получи добре панетоне домашна направа, трябват ви хубаво италианско брашно и хубава италианска, немска, френска захар. Българското брашно и българската захар са такава невъобразима смес от неща, че е страшно. Даже онези кристалчета, за които се твърди че били чиста захар, съдържат 25-30%. Веднъж запасили се, омесили в характерната форма на гъба или на гигантски мъфин, а също и опекли обредния хляб, трябва да сте наясно къде е тънкостта на перфектния вкус. Той трябва да се остави 2-3 дни да диша, а не да се хвърля на тезгяха или на масата, когато се извади от фурната. После е добре за половин ден - 12 часа, да се обърне да виси наопаки, за да придобие онзи въздушен и пушист вид, в който е лек за ядене, а не засяда в стомаха като камък като родния. 

Ако искате да си спестите този нелек и отговорен труд - от намирането на подходящите съставки до всички ритуали при подготвянето и "дишането", има чудесен начин да

 


продължи >>

Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

везни