Свързани новини

12.12.2020 09:13

Картички от Червения кръст, нашият избор за Коледа: какво да правим с времето в карантина

Видян 2374 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако сте решили този уикенд да стигнете до центъра на София, вместо или пък преди да отидете на Коледния базар, който събира тълпи през последните 3 седмици, моля минете покрай катедралния храм Света Неделя. Отпред възрастна жена, самата тя с прекрасно упорство да прави добро за другите, продава срещу 1 лев - то си го пише и на гърба им най-официално, прекрасни картички на Българския червен кръст, които представляват зимни картини, рисувани от деца.


Посланието: "Заедно за хуманността! Коледа е за всички", е супер навременно в периода на дехуманизация с цялата насилствена дигиталност на локдауна. Картичките са различни, прекрасно направени, има и отвесно, и вертикално решени композиционно, така че вършат работа за всякакви случаи. И със сигурност ще стоплят душите, особено на близките в чужбина, с които по тези празници няма да се съберем, както преди.


Съчетаване на полезното с доброто - може ли да има по-силна комбинация.


Разбира се, можете да вземете картичка, та и много по-лъскава, от някое тлъсто издателство, можете и въобще да не поздравите близките си по този добър стар начин - един от символите на Рождеството.


Но, ако вземете от картичките на БЧК от възрастната жена пред Св. Неделя, които напълно доброволно ви препоръчваме от собствен опит, ще помогнете на другите и на себе си.


На другите, понеже набираме заедно пари за благотворителност и то истинска - не печалбарска като на ХелпКарма. На себе си ще помогнете, защото както вече обяснихме в предишен лайфхак, няма по-добро лечение за страдащите ни от липсата на свобода и от стреса "яко ще се мре", на който съзнателно ни подлагат, умове и души, от правенето на добро като подаряваме. Тези картички не са просто картички, те са символ на обич и взаимност.


Правим го за тях, за любимите си хора, но го правим и за себе си. Ето това е чудото на Коледа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и