Свързани новини

10.12.2020 09:30

Как да не се тровим с морски дарове и да не ни пробутват за кралски други скариди и добри ли са всъщност те: какво да правим с времето в карантина

Видян 3637 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Големите търговски вериги правят нещо сезонно и смятано за хай като морските дарове достъпно за широките народни маси. Или поне за средната класа. Даже у нас и особено по празниците. За да не стане играчката плачка и вместо удоволствие да предизвикаме неприятности на любимите хора, добре е да знаем няколко полезни неща. Лайфхакове как да не бъдем измамени и отровени с тази специфична храна, за която у нас липсва истинска култура, каквато имат средиземноморците.
В никакъв случай не купувайте морски дарове, купени в опаковка, на която пише: "с ледена коричка". Какво значи това в превод? Продуктите са прастари - може още от преди година. Второто неприятно обстоятелство е, че предвид страните на произход - често Китай, Виетнам, Тайлнад, където хигиената не е кой знае какво, в тази митична коричка често попадат микроби. Не всеки стомах може да ги понесе без бунт. Пък вие после се успокоявате - "нищо им нямаше". Никой не е отменял хранителните отравяния, а на който се е случвало да бъдат точно от морски дарове, знае - това се помни цял живот.
Изобщо да не говорим, че ледът води до удряне в кантара посредством гола вода. Изследвания на руските учени, показани от НТВ, показаха, че най-често са от 7 до 14%, а една позната и у нас марка Vici показа до 26%.
Момичетата, които наред с диамантите, обичат и кралските скариди, понеже са им


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

риби

Съвсем не лек ден в бизнеса

Съвсем не лек ден в бизнеса, възможни са машинации от