01/05

Свързани новини

31.12.2020 08:43

Книги за принцеса Даяна, които може да прочетете, след като сте гледали The Crown

Видян 4548 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако сте били привлечени от четвърти сезон на The Crown - и по-специално от сърдечното представяне на Ема Корин като Народната принцеса - вероятно ще ви се иска повече.

С нов сезон, поне след една година, можете да изберете следващото най-добро нещо:

 Изобилието от биографии, които задълбават в живота на Даяна. От научаването на повече за нейните романи и връзката й с кралското семейство, до откриването на истината за някои от по-драматичните сюжетни линии, видяни в The Crown, ето вашият основен списък:


1. Даяна - Нейната истинска история от първо лице



Най-известната биография на Даяна е и най-противоречивата. Когато книгата на Андрю Мортън бе пусната през 1992 г., принцесата отрече да е замесена, но след смъртта й през 1997 г. авторът пусна нова версия, която включваше 18 000 думи стенограма от тайно интервю, разкривайки, че тя е била източникът на всички негови информационни бомби.

 Най-експлозивната? Нещастното състояние на брака й с принц Чарлз и връзката му с Камила Паркър Боулс, както и изпълнената й с опасност история с кралицата и нейните развеждащи се родители. В много отношения това е последната сламка за Бъкингамския дворец, който според съобщенията, настоява за раздяла на двойката малко след публикуването на историята.

2.Хрониките на Даяна - Тина Браун




Написана от бившата редакторка на Tatler Тина Браун, е една от най-добре проучените и инсайдерски книги за принцесата, след като Браун направи над 250 интервюта с най-близкия кръг на Даяна. Публикувана на десетата годишнина от смъртта й, тя съдържа нова представа за това как тя се е преобразила от Срамежливата Ди до Народната принцеса, описвайки превръщането й в международна икона. Освен с успех сред критиката и търговски успех, книгата се отличава с хумора и остроумието си, особено в светлината на невъздържания подход към предмета.


3. Влюбената принцеса - Анна Пастернак


 


Книгата на Анна Пастернак от 1994 г. се фокусира специално върху уговорената среща между принцеса Даяна и капитан Джеймс Хюит, представяйки двойката като звезди любовници, водещи страстна петгодишна афера. Това стана след като случайната среща на журналистката Пастернак с Хюит завърши в това, че той дойде при нея, за да пише за историята от страна на Даяна, когато се смяташе, че последващата книга на Андрю Мортън може да разкрие тяхната връзка.Въпреки че използва кореспонденцията на двойката по време на войната в Персийския залив, както и прозрения, събрани от поредица от срещи с Хюит преди това, Влюбената принцеса беше разпъната от пресата, която едновременно се подиграваше с нейния тон и я обвиняваше, че е измислица, но само години по-късно самата Даяна призна за връзката.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец