Свързани новини

18.12.2020 11:30

Последният сезон на The Crown подканва за по-строго регулиране на стрийминг услугите

Видян 1046 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сезон 4 на The Crown се оказа ударен хит за Netflix, събрал милиони почитатели по цял свят, със завладяващото представяне на кралски скандали и интриги. И все пак за сериал, който се рекламира като историческа драма, филмът си навлече критики за това, че има твърде много интерпретацията на събитията.


Продължаващият дебат може да доведе до прилагане на по-строги правила за стрийминг услуги, съобщава tatler.com. Според Times платформи като Netflix могат да бъдат принудени да се придържат към по-строги разпоредби при драматизиране на реални събития в бъдеще. Джон Уитингдейл, държавен министър за медиите и данните, заяви, че международните платформи може да трябва да се сдобият със специален лиценз за работа в Обединеното кралство, за да гарантират, че отговарят на минималните стандарти.


Той е цитиран като заявява, че има „явна разлика“ между правилата, които диктуват стандартите за местните телевизионни оператори, като BBC и ITV, за разлика от разпоредбите, съгласно които стрийминг услугите работят. Обединените телевизионни оператори са принудени да спазват правилата за излъчване, който се прилага от Ofcom (одобрения от правителството регулаторен орган и орган по конкуренция за радиоразпръскването, телекомуникациите и пощенската индустрия). Правомощията на Ofcom включват прилагане на подробни разпоредби относно точността, безпристрастността, справедливостта и нарушението - всички те бяха призовани от някои по отношение на последния сезон на The Crown.


Новината идва, след като Netflix неотдавна отхвърли апел от министъра на културата Оливър Даудън да добави отказ от отговорност преди излъчването на епизодите на The Crown. Даудън иска създателите на поредицата да изяснят, че това е драматизирана версия на историята, вдъхновена от - а не чрез коректно представяне на - реални събития. Джош О’Конър, който играе принц Чарлз в сериала, отвърна на коментарите на Даудън, като ги нарече „скандални“ и го обвини в „слаб удар“ върху изкуствата в труден за индустрията момент.


Уитингдейл добави гласа си към призива на Даудън, заявявайки: „Това са събития, които все още са доста сурови и противоречиви и включват хора като съществуващия принц на Уелс и неговите синове ... Не вреди ... да напомня на хората, че това не се основава върху вътрешно знание, но е драматизация на нечии спекулации и въображение. "



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

везни