Свързани новини

27.08.2021 10:38

SpaceX вече доставя интернет до 100 000 сателитни терминала

Видян 1286 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Преди дори да е достигнала глобалното си покритие, спътниковата мрежа Starlink вече доставя интернет до 100 000 активни сателитни интернет терминала. Шефът на SpaceX Илон Мъск разкри данни в Twitter, където изброи и 14-те региона, в които услугата е налична в момента, предаде technews.bg.


„Нашите заявления за лиценз са в процес на изчакване в много други страни. Надяваме се скоро да обслужваме цялата Земя”, сподели Мъск по обичайния за него начин – с публикация в социалната мрежа.


SpaceX стартира Starlink като бета услуга в края на 2020 г., предлагайки на потенциалните тестери по това време шанса да бъдат първите клиенти за $99 на месец, припомня Engadget. Самият терминал не е включен в месечната такса: Starlink продава отделно своя стартов комплект с потребителския терминал или антенна чиния, стойката и захранването му, както и Wi-Fi рутер.


Starlink е проектирана да обслужва клиенти на отдалечени места, където интернет комуникациите обикновено са ограничени или дори липсват. Може би затова клиентите са готови да платят доста високите авансови разходи.


Според CNBC, към юли е имало 90 000 потребители, което показва, че само за няколко седмици са регистрирани 10 000 нови клиенти.


SpaceX вече разположи близо 1800 спътника в „съзвездието Starlink”, но има планове да изстреля до 42 000 малки интернет спътника в бъдеще. Президентът на компанията Гуин Шотуел по-рано заяви, че Starlink ще може да предлага непрекъснато глобално покритие, след като всички разгърнати спътници достигнат своята оперативна орбита, което може да се случи най-рано през септември.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което