Свързани новини

18.08.2021 10:38

Мъск напът да се оттегли от Tesla и SpaceX, и да скочи върху квантовите компютърни финансови технологии

Видян 3177 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Железен човек в реалния живот - Илон Мъск, най -накрая обяви защо се е оттеглил от Tesla и SpaceX, най -обичаните му компании. Новото му начинание, наречено QuantumAI, е инвестирало над 2 милиарда долара само през последните 2 години - за разработване и кодиране на QuantumAI, пише Гардиън.

Преди да влезем в детайлите за това какво е QuantumAI, нека поговорим кой е Илон Мъск. Илон Мъск е визионер. Някои го наричат ​​най -умния предприемач на нашия век. Той вярва във възобновяемата енергия и живота в Марс. Въпреки че идеите му често изглеждат твърде радикални и невъзможни за много хора, Илон показва, че грешат година след година. В неговия дневен ред е светът да бъде по -зелен и да доведе човечеството до нови възможности. Някои от неговите начинания включват PayPal, Tesla, Boring Company и сега OpenAI.

Но сега Илон реши частично да се оттегли от управлението на Tesla и SpaceX, за да се съсредоточи върху новото си начинание във финансовия сектор. Ето защо той придоби QuantumAI.

Какво точно е QuantumAI? QuantumAI е надстройка от компютри, каквито ги познавате. Всъщност Илон победи IBM, Microsoft и малко други, които от години развиват тази форма на изчисления. Това не е просто суперкомпютър-това е хиперкомпютър на стероиди.

Ако трябваше да вземете ВСИЧКИ компютри в света и да ги свържете, QuantumAI все пак щеше да бъде стотици пъти по -мощен. Илон реши да използва цялата тази сила за работа във финансова технология с плана за преразпределение на световното богатство.

Илон вярва, че богатството не се разпределя добре в наше време и проблемът се задълбочава. Въпреки че винаги ще има някой по -богат и някой по -беден, настоящата ситуация е неприемлива - там, където топ 0,1% контролира почти 90% от световното богатство. Той вярва, че може да намали това до около 20%, без да причинява световна финансова криза. И така, какво точно означава това за обикновения човек? Това означава, че ще стане 2 - 3 пъти по -богат и никой освен свръхзаможните няма да получи удар. Звучи невероятно, нали? Не за свръхзаможните, но за обиквонения човек-да!
Добре, теорията съществува, но как ще работи, може да попитате?

Като цяло идеята е лесна. Първите 0,1% държат богатството си инвестирано в акции, а брокерите от Уолстрийт търгуват тези акции за тях. Идеята е да победим търговците от Уолстрийт в тяхната собствена игра - правейки печеливши сделки, така че Уолстрийт с натрупаното им богатство бавно, но сигурно започва да губи. Точно като покер игра, където нов играч идва на масата с високи залози и започва да печели.

За да направите това нормално, ще ви трябват по -добри прогнози за движение на стока от тези, които Уолстрийт има в момента (практически невъзможно).

Сега, с помощта на Quantum computing, това може да се направи и всъщност се прави сега, както показа QuantumAI! Точно това е причината Мъск да скочи на тази технология веднага щом чуе за нея. Това е революционно.


Интервюирахме техническия директор на QuantumAI Даниел Пауърс, за да може той по -добре да обясни как действа QuantumAI.

Можете ли да ни кажете как работи QuantumAI?



QuantumAI работи като екип от стотици градове. Имаме милиони автоматизирани граждани във всеки град, които отиват на борсите, те прекарват 12 часа на ден в събиране на информация. Вечерта тези „градове“ се събират, за да обменят и сравнят това, което са събрали. Тогава това, което наричаме „крале на градовете“, анализира цялата информация и се опитва да намери грешки на фондовия пазар; като открием грешка, можем да предвидим тенденциите на акциите. След като имаме определена тенденция, свързана с голяма компания, ние анализираме дали тенденцията е положителна или отрицателна.
Ако тенденцията е положителна, залагаме акцията да се покачи, ако тенденцията е отрицателна - залагаме акцията да падне. Толкова е просто.



Колко често QuantumAI прави грешка?



Квантовите изчисления са много различни от ежедневните компютри. Ако нормален компютър има един или два процесора (процесор), тогава QuantumAI се състои от милиони процесори. Ако е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и