Свързани новини

31.01.2022 11:45

Първият Chevy Corvette Z06 беше продаден за 3,6 млн долара

Видян 2513 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първият екземпляр от поколение C8 на Chevrolet Corvette беше продадено на търг, организиран от аукционната къща Barrett-Jackson за сумата от 3,6 млн долара. Така съвсем малко не достигна на автомобила да се превърне в най-скъпия Corvette, продаден на търг, пише automedia.investor.bg. Такъв все още остава Chevy Corvette L88 Coupe от 1967 г., за който през 2014 г. бяха платени 3,85 млн долара.



Победител в наддаването за Corvette Z06 с VIN001 е Рик Хендрик - основател и главен изпълнителен директор на Hendrick Companies. През 2020 г. той спечели и търга за първия Corvette Stingray със средно разположение двигател, а платената от него сума е по-висока от цената на чисто ново Bugatti Chiron, което струва 3,2 млн долара.

 


Приходите от продажбата на първия C8 отиват за Operation Homefront - национална организация с нестопанска цел, която е създадена, за да подпомага семействата на американски военни. Неин президент е оттеглилият се от служба бригаден генерал Джон Прей-младши.

 


Chevrolet Corvette Z06 с VIN 001 e оборудван с допълнителен пакет, посветен на 70-годишнината на легендарния модел. Суперколата получава специални двуцветни седалки от керамична кожа, съчетани с велурени вложки, велурен волан и специален комплект за багаж.

 



продължи >>

Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак