2024 Porsche Cayenne

Свързани новини

31.05.2023 09:59

2024 Porsche Cayenne първо шофиране: Отличното решение за един автомобил

Видян 5895 пъти | Коментари 0
Гласували 5 рейтинг: 3.8000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Автор: Scott Evans, motortrend.com


Може би е заради паркирането, може би заради финансите, а може би сте просто практични. Каквато и да е причината, много хора търсят един автомобил, който може да прави всичко, и е трудно да се намери по-добро решение за един автомобил от Porsche Cayenne 2024.

Разбира се, вече знаехме, че обновеният Cayenne ще бъде добър. Преди девет месеца шофирахме късен прототип, който можеше да бъде и завършен продукт, ако не броим леката камуфлажна ливрея, която носеше. Всъщност оттогава насам почти нищо не се е променило.


Всичко, което изпитахме зад волана на серийната версия на SUV Porsche Cayenne 2024, потвърди първоначалните ни впечатления от прототипите. Инженерите на Porsche усъвършенстваха предназначението и индивидуалността на Cayenne до една единствена същност, която прониква във всяко ниво на оборудване и задвижване. Всяка версия на този мащабно обновен модел се управлява по един и същи начин, дори и някои от тях да са получили повече мощност, а други - по-добър разход на гориво. Но иначе са идентични по характер.

За този преглед ни бяха предоставени две от най-интересните задвижвания, налични при пускането на пазара - обновеният Cayenne E-Hybrid plug-in хибрид (PHEV) V-6 и отново задвижваният с V-8 Cayenne S (сега с два турбокомпресора). И двата автомобила бяха оборудвани с опционални пневматични пружини и кормилно управление на задните колела заедно със стандартните електронно регулируеми амортисьори. Донякъде необичайно е, че тези два модела Porsche Cayenne от 2024 г. имат приблизително еднаква мощност - 463 к.с. за PHEV и 468 к.с. за V-8 - и илюстрират точно това, за което говорим.

Забравете за разликите в теглото и това, което е под капака. Това, което написахме преди пет месеца за тези прототипи, е също толкова вярно и днес. "Това е в движенията", казахме, "в начина, по който тези Porsche Cayennes 2024 реагират при първото завиване в завой, в начина, по който се прехвърля тежестта и каросерията се поклаща".



Всичко това е много съзнателно и силно контролирано, като при танцьор - начинът, по който теглото се установява върху външните колела, а окачването се изкривява, заема позиция и накрая се освобождава, когато излизате от завоя. Всеки Cayenne го прави по един и същи начин, дотолкова, че водачът на базовия модел може лесно да се справи с водача на Turbo GT, който не използва достатъчно газ."

Единствената реална разлика, която открихме между прототипите и готовите Cayennes, беше в настройката на задното кормилно управление. Още през януари писахме, че системата е практически невидима, но сега тя е малко по-забележима в най-тесните завои, когато наистина натискате автомобила силно. Има леко усещане, че задната част се движи по необичаен начин, почти като намек за презавиване, когато хвърляте Cayenne в завоя, сякаш е висок 911. Всъщност то никога не се разхлабва (и в двата края), но със сигурност кара автомобила да се чувства по-жив, отколкото бихте очаквали от SUV.



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и