2025 Porsche 718 Cayman/Boxster

Свързани новини

27.04.2023 09:46

2025 Porsche 718 Cayman/Boxster ще бъде първият електрически спортен автомобил на Porsche

Видян 6073 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Освен продължение на един от най-добрите модели на Porsche, това ще бъде и първият електрически спортен автомобил на Porsche. Нищо особено, нали?

ЗАЩО Е ВАЖНО

Преминаването на утвърден модел на Porsche към електрическо задвижване ще предизвика шокови вълни в индустрията. 911 може да е златният стандарт на Porsche, но 718 е автомобил с голяма популярност и неговият успех или неуспех може да диктува пазарната посока на електрическите спортни автомобили.

ПЛАТФОРМА

Това ще бъде първото Porsche на платформата PPE на Volkswagen Group. Това означава, че почти нищо няма да бъде пренесено от сегашния 718. Балансът на шасито ще остане, ами, балансиран, защото батерията ще заема по-голямата част от пространството в задната част на защитната стена, където днес е двигателят, за да се гарантира, че управлението на сегашния автомобил в средата на двигателя ще остане непокътнато. 900-волтовата електрическа архитектура ще гарантира най-бързото зареждане с постоянен ток.


Porsche планира да достигне собствено тегло от 3650 кг. При това тегло автомобилът няма да се нуждае от огромен енергиен капацитет, за да осигури силно ускорение. Очаквайте базовият модел да разполага с един двигател с поне 450 конски сили, задвижващ задните колела. По-късно втори двигател, задвижващ предните колела, ще донесе на 718 задвижване на всички колела, а накрая ще има модел с мощност до 1000 коня.

КОНКУРЕНЦИЯ

Късни модели употребявани Boxsters и Cayman; Tesla Roadster (ако някога се появи); Lotus Emira.

КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ОБЪРКА

Правилното подбиране на емоциите ще доведе до успех или провал на 718 EV. Ако автомобилът е твърде клиничен, както е при много от електромобилите, ентусиазмът да го притежавате ще намалее. Има голяма вероятност никой да не иска автомобилът му за игра да е електрически. Поне засега.
ОЧАКВАНО ПРИСТИГАНЕ И ЦЕНА

Очаквайте да видите 718 EV в началото на следващата година, а датата на продажба е есента на 2024 г. Йерархията на Porsche ще се запази, но 718 EV ще струва с около 15 хил. долара повече от сегашния базов 718. Очаквайте цени, които да започват от близо 80 000 долара, и както обикновено, почти безкрайни фабрични опции.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей