"Много съм щастлив, състезанието беше страхотно за нас, но все още има върху какво да работим. Миналата година бях ограбен, но сега се справих. Ще продължаваме да натискаме", каза Перес след финала.

Свързани новини

20.03.2023 16:45

Серхио Перес триумфира в Саудитска Арабия

Видян 5884 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Серхио Перес спечели състезанието за Гран при на Саудитска Арабия, втори кръг за сезона във Формула 1. Пилотът на Ред Бул потегли от първа позиция и затвърди впечатление, че е най-бързият през целия уикенд на градското трасе в Джеда. Зад мексиканеца се нареди съотборника му Макс Верстапен. Световният шампион стартира едва 15-ти на решетката, но нямаше особени трудности да се придвижи напред в колоната.


Победата е пета в кариерата на Перес във Формула 1. Ред Бул пък взима втори двоен успех от началото на сезона, след като в Бахрейн преди две седмици Верстапен беше пръв, а Перес втори.
На подиума се качи и Фернандо Алонсо, който отпразнува състезание №100 сред първите трима. Първоначално испанецът бе наказан, но след преразглеждане от ФИА, те му върнаха третото място.
В зоната на точките влязоха Джордж Ръсел, Люис Хамилтън, пилотите на Ферари Карлос Сайнц и Шарл Льоклер, Естебан Окон и Пиер Гасли с Алпин, както и Кевин Магнусен (Хаас).
"Много съм щастлив, състезанието беше страхотно за нас, но все още има върху какво да работим. Миналата година бях ограбен, но сега се справих. Ще продължаваме да натискаме", каза Перес след финала.


След два кръга Верстапен и Перес имат по една победа и едно второ място. Световният шампион обаче е с точка повече - 44 срещу 43, тъй като получи бонус точка за най-бързата обиколка в Джеда.
Следващият старт за сезона е Гран при на Австралия на 2 април.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

дева