Свързани новини

15.08.2019 09:45

Ливърпул триумфира със Суперкупата на Европа

Видян 2297 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ливърпул победи Челси с 5:4 след изпълнение на дузпи и спечели Суперкупата на Европа по футбол в Истанбул. Червените триумфираха с трофея за четвърти път в историята си след 1977, 2001 и 2005 г. в мач номер 800 в треньорската кариера на мениджъра си Юрген Клоп. Лондончани пък останаха с една Суперкупа от 1998 г. Французойката Стефани Фрапар пък стана първата жена, която ръководи толкова значим мач в мъжкия футбол.  
Мърсисайдци започнаха по-добре мача и в 16-ата минута Мохамед Салах се измъкна на скорост от дясно, навлезе в наказателното поле и шутира по тревата към далечния ъгъл, но Кепа Арисабалага показа добър рефлекс и спаси с една ръка. Постепенно Челси заигра по-силно и започна да създава положения. В 22-ата минута Педро нахлу от ляво в наказателното поле и шутира силно от малък ъгъл, но топката се отби от напречната греда. Три минути по-късно Оливие Жиру бе изведен зад гърба на защитата на съперника в наказателното поле, но Адриан спаси удара на останалия сам срещу него френски нападател. След малко повече от половин час Матео Ковачич също получи добър шанс, след като получи пас от Педро в чиста позиция на границата на малкия пеналт, но отново Адриан реагира добре и изби топката от краката на хърватина.
Лондончани заслужено взеха аванс в 36-ата минута. Пулишич намери в ляво в пеналта Жиру, който с нисък изстрел по диагонала изведе сините напред. Пет минути по-късно Пулишич отново вкара в мрежата на съперника с удар от 20 метра, но попадението бе отменено заради засада по-рано в атаката.
Ливърпул започна много активно след почивката и в 48-ата минута успя да изравни. Фабиньо изведе резервата Роберто Фирмино в чиста позиция  в наказателното поле, бразилецът не успя да преодолее Кепа, но топката отскочи към непокрития Садио Мане, който отблизо вкара в опразнената врата за 1:1. Постепенно темпото на игра поспадна, а интересните ситуации станаха рядкост. Все пак четвърт час преди края мърсисайдци бяха много близо до второ попадение. След центриране от корнер от дясно Мохамед Салах стреля по тревата, Кепа изби, но право към Върджил ван Дайк, който отблизо отново насочи топката към вратата, но испанският страж на Челси направи второ отлична намеса и отклони в напречната греда, спасявайки сигурен гол.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид,