04.07.2019 15:07

Франк Лампард е новият мениджър на Челси

Видян 1590 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Легендата на Челси Франк Лампард е новият мениджър на клуба. 41-годишният англичанин се завръща в тима, в който игра 13 години и спечели 11 трофея.


Според британските медии договорът на Лампард с Челси е за срок от три години със заплата от четири милиона паунда на сезон. Англичанинът ще получава бонус от 1 милиона паунда при всяко класиране на сините в Шампионската лига.


"Изключително съм горд, че се връщам в Челси като мениджър. Всеки знае колко обичам този клуб и историята, която споделихме. Сега съм фокусиран върху работата и подготовката за предстоящия сезон. Тук съм да работя усилено, за да донеса бъдещи успехи на клуба и нямам търпение да започна", каза Лампард при представянето си.


Той замени на поста Маурицио Сари, който пое Ювентус. От своя страна, Лампард разтрогна с Дарби каунти след една година в клуба. Челси ще плати 4 милиона паунда компенсация на тима от второто ниво, допълват британските медии.


41-годишният англичанин води Дарби в 57 мача, в които записа 24 победи, 17 равни и 16 загуби при голова разлика 90:70. Тимът завърши шести в Чемпиъншип и загуби в плейофите за влизане в елита.


Лампард е първият англичанин, който застава начело на сините през новия век. За последно това се случи през 1996 г., когато Глен Ходъл водеше отбора.


Според мнозина експерти назначаването на Лампард е рисковано за лондончани. Водещият голмайстор на сините за всички времена има едва една година опит като мениджър.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

козирог