21.06.2019 15:46

Лесно ли бе спечелена шестата титла за Ливърпул в Шампионска Лига?

Видян 2658 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


По традиция най-титулуваният европейски клубен турнир по футбол Шампионска Лига винаги ни е предоставял незабравими емоции и футбол от най-висока класа. И съвсем логично, сезон 2018/2019 на емблематичния турнир също предложи голяма доза качествен футбол, както и някои крайно интересни резултати и интригуващи изненади. Едва ли обаче може да се каже, че финалният триумф на Ливърпул в турнира бе изненада, предвид формата, в която се намираше отборът.
  Играчите на Юрген Клоп грабнаха големия трофей в ШЛ - https://www.dnevnik.bg/sport/2019/06/01/3914678_livurpul_slomi_totnum_i_pokori_shampionskata_liga_za/, който е общо шести за тях след чиста победа с 2:0 над Тотнъм във финалния сблъсък за сезон 2018/2019. И макар присъствието на Тотнъм на финала да бе прецедент в историята на най-комерсиалния европейски клубен турнир по футбол, то мърсисайдци определено си заслужиха тази толкова сладка победа. Но освен за отбора, това бе и голям триумф за немския наставник на червените от града на Бийтълс.
Клоп най-после успя да покори върха на европейския футбол, особено след много горчивото поражение на злощастния за Пул финал с Реал Мадрид преди година. Още по-интересно е обаче как точно тима на мърсисайдци стигна до тази шеста за тях титла в турнира. Всъщност, по време на груповата фаза нещата за Мохамед Салах и компания бяха доста несигурни, имайки предвид, че те се паднаха с отборите на Пари Сен Жермен, Наполи и Цървена Звезда. Реално до последно не се знаеше дали Ливърпул ще излезе от групата.
В крайна сметка мърсисайдци все пак взеха своето, завършвайки на втора позиция след тима на ПСЖ, като Пул и Наполи бяха с равен брой точки, но английския тим продължи заради повече отбелязани голове при еднаква голова разлика. И въпреки това много измъчено преодоляване на груповата фаза, отбора на Ливърпул показа блестяща игра във фазата на директните елиминации. Именно това е и една от основните причини, освен крайния успех на мърсисайдци в турнира разбира се, играчите на Клоп да са с трети най-добър коефициент според конкретните футболни залагания -  https://extra.bet365.com/news/bg/ за победител в ШЛ през сезон 2019/2020.
Но преди мърсисайдци да покажат завидната си класа и характер по време на директните елиминации, някои даже смятаха, че те нямат да могат да преминат осминафиналите. Тогава срещу възпитаниците на Юрген Клоп се изправи един отбор, който той познава отлично от времето, когато бе наставник на Борусия Дортмунд. Това, разбира се, бе тима на Байерн Мюнхен, но всъщност баварската машина изобщо не се оказа сериозно препятствие пред нападателната мощ на английския отбор. А след въпросния успех над баварците дойде едно значително по-леко изпитания за Ливърпул на четвъртфиналите.
Тогава те се изправиха срещу португалския гранд Порто, който в крайна сметка отстраниха без никакви затруднения. И най-голямото предизвикателство за мърсисайдци дойде точно след това в полуфиналния сблъсък с Барселона. След 3:0 в Испания изглеждаше сякаш всичко е приключило за Пул, но Салах и компания успяха да постигнах обрат, който да влезе в историята, побеждавайки каталунците с 4:0 в реванша - https://topsport.bg/champions-league/livarpul-barselona.html. Именно този грандиозен успях, който напомня за фамозния обрат на Рома срещу Барса година по-рано, сякаш предначерта успеха на мърсисайдци във финала срещу Тотнъм.
И макар шестата титла на Ливърпул в Шампионска Лига да не бе толкова лесна, те все пак я спечелиха по един невероятен начин. Дори трудното излизане от своята група и краха срещу Барселона в първия двубой от полуфиналите показа на какво е способен английския гранд. Ако червените от града на Бийтълс обаче продължат в същата форма през следващия сезон, само можем да си представим какво биха могли да постигнат те.


                                        



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог