Свързани новини

24.02.2009 16:33

Краси Аврамов не е проблемът на българската Евровизия

Видян 4051 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българската Евровизия отново се превърна в повод за скандали. Вместо да обединява нацията и да ражда хитове, този конкурс задейства група хора, които обикновено се класират в графата “епопея на забравените”. Всяка година противоречията са налице, но този път имаме и нов момент – бунтове и въстания пред сградата на БНТ на ул. Сан Стефано 29.
Понеже мисленето не е силната страна на доста дейци на естрадния фронт, 19 минути прави кратък и обективен обзор на видяното на сцената в НДК и обяснява, че не Краси Аврамов е проблемът на българската Евровизия. Проблемът е в липсата на идеи в нашата попмузика и в липсата на свежи хора.


Човекът – глас не може да пее


Човекът – глас или човекът – г..? Тази музикантска шега върви в момента из София. И наистина, за всички, които са гледали изпълнението на Краси Аврамов на финала за българска песен на Евровизия е ясно – той не пее добре. Не се знае кой мъдрец му е измислил при това положение толкова трудна песен. Вместо да го вкара в два – три тона и да се получи сносен попхит. Но това е тема на друг разговор. Неговата Илюзия хич не става за шлагер, а Евровизия е именно конкурс за популярни песни. Справка: най-великите му победители от Абба.


Поли Генова с крадена песен


Каквото и да говори класираната втора Поли Генова, и за немузикантите е ясно – нейната песен е крадена от Филип Киркоров. Същата, но много по-добре и при това с позволение, изпълнява на български феноменалният глас на Георги Христов. А нейна вариация е песента – победител от миналата година в международния конкурс Евровизия – Believe In на Дима Билан. Слава Богу, че беквокалистката на Азис не спечели право на участие в Москва, понеже срамът да бъде разкрита кражбата пред целия свят точно в Русия щеше да бъде гигантски. А тамошните медии жалят политиците, но са безкомпромисни към шоумените.


Марияна Попова засрами с бански и президента


Фаворитката на българския президент Марияна Попова (специалната им връзка лъсна навремето първо в СЛАВА) вероятно е засрамила и най-големия си фен с нещото като бански, с което излезе на сцената. Статистиката сочи, че освен Мадона няма друга звезда, която да е успяла да се наложи повече с попимидж, отколкото с ексцентризъм. А Марияна не е Мадона! Дори Първанов да я смята за по-добра. Пък и песента, с която се представи е далеч от нивото на онази, с която взе първото място на българската Евровизия преди години. Не че въпросното хитче успя да прескочи полуфинала на международния конкурс...


Графа върти една плоча години наред


Графа трябва да спре да вярва на ласкателите, които го засипват с комплименти и с награди за всяко негово парче. От няколко години той е в голяма творческа криза и върти една стара плоча, която е втръснала на всички. Не може да очаква, че публиката до безкрай ще търпи да й се досажда, било и от този иначе талантлив и образован млад човек. Този филм вече сме го гледали, би коментирал познавачът на американския шоубизнес и комшия на Графа по владайска линия – неповторимия Жорж Ганчев.


Дани Милев е по-добър с ДДС


Единственият участник в Евровизия, лежал в затвора е Дани Милев. Причината за пребиваването му зад решетките беше точене на ДДС. Тази толкова актуална днес тема, с която бившият данъчен от Костинброд е “на ти”, вероятно му е по-близка от музикалната. Понеже, макар и заложил на два коня – на себе си и на Поли Генова, той загуби надбягванията. Заради публиката, на която за пореден път поднесе приятно, но не и запомнящо се парче.


Нора, не си негърка


Прекален светец и Богу не е драг е любима наша народна поговорка. Въпреки избирането на Обама, нароилите се в българския шоубизнес жени, които се правят на негърки, нямат особен шанс за успех. Доказателството е бившата айдълка Нора. Няма как да стане звезда, докато се прави на черна и смята поредното парче “шаблон номер пет”, написано от Графа за уникален свой шанс.


Дийп зоун със старата песен на нов глас


Дийп зоун са всеки път на Евровизия. След победата миналата година, колкото и скандална да бе тя, вероятно поредните им опити в състезанието ще бъдат все по-неуспешни. Независимо дали като участници, като композитори, като вдъхновители или като стилисти на някакви проекти и експерименти. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -