Свързани новини

22.02.2009 17:01

ОЛИГАРСИ: Красимир Стефанов се бори с данъците на олигарсите

Видян 2131 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новините определено вървят така – една добра и една лоша.


След като се разбра лошата, че под ръководството на назначената от правителството на Костов Мария Мургина олигарсите, пръкнали се точно по времето на Командира, са точили милиарди от ДДС, се появи и добра вест.


Специалистът по големи данъкоплатци Красимир Стефанов е новият шеф на Националната агенция по приходите.


Красимир Стефанов е влиза в системата на данъчната администрация през 1996 г., като започва от най-ниското ниво: първоначално е инспектор в Данъчно подразделение „Илинден" към Териториална данъчна дирекция (ТДД) София-град.


От 1998 г. е в ТДД "Големи данъкоплатци", където през 2000 г. става началник отдел "Ревизии". Оттогава има нелеката задача да се бори с данъците на олигарсите. От миналата седмица се превърна в Данъчен номер едно на България.


Именно на него ще се падне честта да проведе операция Чисти ръце срещу Мургина и обръч от фирми.


Досега се говореше, че дамата е близка с различни хора, сред които дори самата половинка на софийския кмет – Цветелина Бориславова, но дали е така? Това ще каже прокуратурата, която сигурно ще проучи на какви основания и как точно някои олигарси, точили ДДС, са били щедро кредитирани от определени банки. Може би за замазване на следите?


Сигурно е поне, че Мургина няма да успее да стане финансов министър в бъдещ кабинет на Бойко Борисов, както се предполагаше в политическите кръгове. Генералът публично се отрече от нея и заклейми работата на данъчните по принцип.


Лично премиерът Станишев обаче е човекът, дал старт на революцията в сектора, който повече от десетилетие действаше по линията на голямото разграбване от времето на Костов.


„Лично аз заставам зад всеки един от вас, зад всеки професионалист и почтен човек в агенцията. Сега повече от всякога всеки лев, постъпващ във фиска, е от голямо значение за реализацията на антикризисната програма на българското правителство и за защита на работните места на българските граждани. Ефективната работа на служителите на НАП и тяхната висока мотивация гарантира средствата за социални осигуровки, здравеопазване, пенсии. Ако имаме един голям успех, това е финансовата стабилност на страната, която гарантирахме в последните три години и половина. Това не е просто случайност или добър късмет, а резултат от последователната политика на правителството. Само политика не е достатъчна, важно е да има институции и хора, които да я реализират”, каза премиерът.


Последното изречение беше и неговата реклама за новоназначения бос на бирниците.


Премиерът припомни, че за три години от създаването на агенцията до днес, в резултат на добрата работа на всички структури, е осъществена най-голямата и успешна реформа в администрацията в България.


По събираемост на ДДС страната ни е в по-добра позиция от държави като Англия или Германия. България беше оценена от Световната банка като една от десетте най-реформиращи се страни в света. Основният принос за това е и на данъчните реформи, осъществени от българската държава.


За да се върне към злобата на деня – неотшумяващият случай Мургина, покрай който бяха оплетени имената на някои олигарси, новият шеф на НАП разказа истината за разкриването на милиардните злоупотреби:


“В края на миналата година са били възложени три паралелни проверки от ДАНС, Сметната палата и Агенцията за държавна финансова инспекция”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева